Kataluna Enriquez, prima femeie transgen care va participa la concursul Miss SUA

Data publicării:

Kataluna Enriquez, tânăra încoronată Miss Nevada weekendul trecut, va deveni în mod oficial prima femeie transgen care va participa la concursul de frumuseţe Miss SUA

"Această victorie este o imensă bucurie, în special în aceste luni dedicate paradelor gay", a declarat tânăra de 27 de ani, care a început să participe la concursuri de frumuseţe dedicate persoanelor transgen în 2016, dar nu s-a prezentat în competiţiile cisgen (dedicate persoanelor care se identifică cu genul atribuit la naştere) decât anul trecut.

De origine filipineză, Miss Nevada 2021 a dezvăluit în timpul concursului că a avut de suferit din cauza hărţuirii şi a violenţelor provocate de identitatea sa de gen. "Le-am spus membrilor juriului că în calitatea mea de femeie transgen, de culoare şi supravieţuitoare a violenţelor fizice şi sexuale, eu întruchipez tot ceea ce este subreprezentat în această ţară. Vocile noastre contează", a declarat ea pentru Las Vegas Review Journal.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kataluna Enriquez (@mskataluna)

Kataluna Enriquez, care îşi concepe şi confecţionează ea însăşi ţinutele de concurs, va reprezenta statul Nevada pe 29 noiembrie la concursul naţional Miss SUA, la care vor participa şi reprezentantele tuturor celorlalte state federale americane.

În caz de victorie, ea va reprezenta Statele Unite la concursul Miss Univers, însă nu va fi prima concurentă transgen: în 2018, Spania a fost reprezentată în această competiţie de Angela Ponce, o femeie transgen.

Concursul Miss Univers este, cel puţin teoretic, deschis din 2012 persoanelor transgen, însă nicio concurentă transgen nu a ajuns în acest stadiu al competiţiei înainte de Angela Ponce, notează Agerpres.

Organizatorul Miss Univers, o companie care aparţinea în epocă lui Donald Trump, a ajuns în acelaşi an în centrul unor polemici aprinse după ce concurenta Jenna Talackova a fost descalificată din finala ediţiei canadiene a Miss Univers pe motiv că nu se "născuse în mod natural femeie". Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel