Kanye West și-a lăsat un prieten să-l filmeze timp de 20 ani. Cum arată documentarul despre viața celebrului rapper

Data publicării:
Kanye West, captură youtube/ Jimmy Kimmel Live
Descriere foto: Kanye West, captură youtube/ Jimmy Kimmel Live

Un nou documentar despre Kanye West, ce dezvăluie unele momente distincte din tinereţea artistului, a fost prezentat în avanpremieră, duminică, la Festivalul de Film Sundance, la câteva zile după ce rapperul a solicitat Netflix dreptul de a-şi da acordul asupra versiunii finale a filmului.

Prima parte din ''Jeen-Yuhs: A Kanye Trilogy'', difuzată la Festivalul de Film Sundance, eveniment ce se desfăşoară în 2022 într-o formulă integral virtuală din cauza pandemiei de coronavirus, se concentrează asupra problemelor cu care s-a confruntat Kanye West în perioada în care a făcut trecerea de la activitatea de tânăr producător la cea de rapper.

Filmul îl prezintă pe West îndepărtându-şi stângace aparatul dentar şi enervându-se că este ocolit pentru că ''a crescut în suburbii'', dar şi în timpul unor momente tandre alături de mama sa, Donda, decedată în 2007.

Într-un mesaj publicat vineri pe Instagram, West, cunoscut şi sub numele Ye, a scris că ''trebuie să obţin versiunea finală şi să-mi dau acordul asupra documentarului înainte de a fi lansat pe Netflix'', unde va avea premiera pe 16 februarie, notează Agerpres. 

''Deschideţi imediat sala de montaj ca să pot să fiu responsabil de propria-mi imagine'', a scris el într-o postare publicată pe Instagram care a primit peste 1,55 de milioane de aprecieri.

La solicitarea AFP, Netflix nu a comentat solicitarea rapperului.

Scena din deschiderea filmului îl prezintă pe West în 2020 solicitând telefonic contractele pentru documentar, sugerând că era posibil să se fi răzgândit în privinţa acordului dat.

''Puţin narcisist''

Proiectul a fost demarat de regizorul Clarence ''Coodie'' Simmons, care a început să îl urmărească cu camera de filmat în mână pe prietenul său, Kanye West, la Chicago, în 2001, curios să vadă cât de departe poate ajunge tânărul ambiţiosul producător rap.

Simmons a acumulat astfel în 20 de ani aproape 320 de ore de imagini.

Într-o intervenţie prin videoconferinţă la sfârşitul avanpremierei, Simmons a dat asigurări că West ''ne-a lăsat să ne facem treaba'', dar că trebuie să-l liniştească totodată pe muzician cu privire la rezultat. ''Când l-am cunoscut pe Kanye, i-am spus: 'Trebuie să ai încredere în mine, fratele meu, aşa cum ai avut încredere în mine în toţi aceşti ani, cu toate aceste secvenţe''.

Totalizând patru ore şi jumătate împărţite în trei episoade, ''Jeen-Yuhs'' (pronunţat ''geniu'') cuprinde ascensiunea lui West la statutul de superstar internaţional, problemele sale de sănătate mintală, susţinerea acordată lui Donald Trump şi candidatura sa pentru preşedinţia Statelor Unite.

Prima parte relatează prima întâlnire dintre Simmons şi cântăreţ, în timpul unei petreceri din Chicago, în 1998, şi decizia sa de a documenta cariera lui West la momentul la care acesta din urmă, pe atunci producător, a contribuit într-o manieră decisivă la single-ul ''Izzo (HOVA)'' al lui Jay-Z, trei ani mai târziu.

West s-a mutat la New York pentru a încerca să semneze cu casa de discuri Roc-A-Fella a lui Jay-Z, dar a întâmpinat dificultăţi în a-i convinge pe directori că un producător care nu împărtăşeşte trecutul ''hardcore'' al multor rapperi americani de la acea vreme se poate bucura succes comercial.

''Îmi reproşaţi că n-am ucis niciodată pe nimeni?'' îl întreabă el pe un jurnalist muzical în timp ce conduce noaptea prin New York.

Într-o scenă, West soseşte neanunţat la birourile casei de discuri unde cântă ''All Falls Down'' în faţa angajaţilor nedumeriţi aflaţi la birourile lor şi unde o recepţioneră îi confundă numele spunându-i ''Cayenne''.

Deşi debordează de încrederea în propria persoană care îl caracterizează, tânărul West consideră că filmările documentarului sunt ''un pic narcisice''.

Simmons şi co-regizorul Chike Ozah au realizat mai multe filme împreună înainte de ''Jeen-Yuhs'' şi au păstrat în acelaşi timp imaginile înregistrate cu West, pregătite de difuzare. ''Am primit o ofertă în 2006 să o facem, dar Kanye nu era pregătit'', a declarat Simmons. ''Nu voia ca lumea să vadă prin ce-a trecut'', a precizat el



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel