Kanye West riscă un proces de 250 de milioane de dolari pentru declaraţii făcute într-un podcast

Data publicării:
Kanye West, captură video YouTube
Descriere foto: Kanye West, captură video YouTube

Rapperul Kanye West riscă să fie dat în judecată de familia lui George Floyd în cadrul unui proces de 250 de milioane de dolari din cauza unor declaraţii făcute de artist despre moartea violentă a acelui bărbat afro-american în 2020.

Avocaţii familiei Floyd i-au trimis o somaţie oficială lui Kanye West şi au spus că declaraţiile rapperului au reprezentat "o încercare respingătoare de a reduce importanţa vieţii lui George Floyd şi de a profita de pe urma morţii sale îngrozitoare".

Somaţia a fost emisă după ce rapperul a participat la o ediţie a podcastului american "Drink Champs", în care a afirmat că George Floyd a fost ucis de o supradoză de fentanil, în contrast cu dovezile prezentate de medicii legişti din Statele Unite.

George Floyd, un bărbat afro-american, a murit în 2020 după ce poliţistul Derek Chauvin l-a ţinut imobilizat pe asfalt, presându-i zona toracelui cu unul dintre genunchi timp de nouă minute, în Minneapolis, Minnesota, iar înregistrările acelei arestări au fost distribuite ulterior în lumea întreagă.

Cauza morţii sale a fost stabilită drept omucidere şi a stârnit un val global de proteste. Poliţistul Dereck Chauvin a fost condamnat pentru crimă şi ucidere din culpă şi a primit o sentinţă de 22 de ani şi jumătate de închisoare în 2021.

"În timpul interviului din acel podcast, Kanye West a făcut declaraţii false şi răuvoitoare despre George Floyd, pentru a profita de pe urma morţii îngrozitoare a domnului Floyd şi a traumei familiei sale", au afirmat avocaţii familiei Floyd într-un comunicat.

"Comentariile lui Kanye West sunt o încercare respingătoare de a reduce importanţa vieţii lui George Floyd şi de a profita de pe urma morţii sale îngrozitoare", a precizat unul dintre avocaţi, Pat D. Dixon III.

"Îl vom face pe domnul West să plătească pentru aceste declaraţii flagrante la adresa moştenirii lăsate de domnul Floyd", a adăugat el.

Mama fiicei lui George Floyd, Roxie Washington, intenţionează să deschidă un proces de mai multe milioane de dolari pentru "hărţuire, însuşire culturală ilegală, defăimare şi inducerea unui stres emoţional".

"Interesele copilului reprezintă o prioritate", a declarat şi avocatul Nuru Witherspoon, membru partener în cabinetul de avocatură The Witherspoon Law Group.

"Fiica lui George Floyd a fost traumatizată de declaraţiile lui Kanye West, iar el a creat un mediu nesigur şi nesănătos pentru ea", a adăugat acelaşi avocat.

Incidentul s-a produs la puţin timp după ce Kanye West a stârnit o altă controversă, atunci când a asistat la un eveniment organizat în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, unde a purtat un tricou cu mesajul "White Lives Matter", notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel