Kanye West a fost restricționat pe rețelele de socializare. Care sunt postările pentru care a fost interzis

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video Youtube/ Access
Descriere foto: Captură video Youtube/ Access

Conturile de Facebook și Instagram ale lui Kanye West au fost restricționate.

Instagram şi Twitter au restricţionat conturile rapperului american Kanye West, numit acum ''Ye'', după ce acesta a postat conţinut denunţat ca fiind antisemit, relatează AFP.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Twitter, contul lui Kanye West a fost blocat din cauza încălcării regulilor reţelei sociale.

La rândul său, o purtătoare de cuvânt a Meta, compania-mamă a Instagram, a declarat că grupul a şters conţinut - fără a preciza despre ce conţinut este vorba - din contul lui Ye pentru încălcarea regulilor sale.

De asemenea, Instagram a restricţionat contul lui Kanye West, ceea ce îl poate implica pe acesta să posteze, să scrie comentarii sau să trimită mesaje private, potrivit aceleiaşi surse.

Kanye West a stârnit rumoare pe reţelele sociale după ce a purtat un tricou cu mesajul "White Lives Matter" în timpul Săptămânii Modei de la Paris. Este vorba despre o reinterpretare personală a celebrului slogan "Black Lives Matter", emblematic pentru demonstraţiile anti-rasiste din vara anului 2020 din Statele Unite.

Pe Instagram, Ye, în vârstă de 45 de ani, a postat vineri capturi de ecran ale conversaţiilor cu rapperul Diddy, care a criticat tricoul şi mesajul său.

"Te voi folosi ca exemplu pentru a le arăta evreilor care ţi-au spus să mă suni că nimeni nu mă poate ameninţa sau influenţa", a scris Kanye West. Postarea a fost ştearsă, însă copii ale mesajului sunt încă vizibile pe internet.

El a scris apoi pe Twitter că va ataca evreii, într-o postare care nu mai este accesibilă, reţeaua de socializare precizând că acest conţinut încalcă regulile.

Organizaţia American Jewish Committee (AJC) l-a acuzat pe Ye că promovează "ura împotriva evreilor".

"Kanye West ar trebui să găsească o modalitate de a-şi exprima punctul de vedere fără a recurge la antisemitism", a afirmat AJC.

Un obişnuit al controverselor, Kanye West, care suferă de tulburare bipolară, a avut blocat contul de Instagram timp de 24 de ore în luna martie, pe fondul divorţului cu scandal de vedeta de reality show Kim Kardashian.

Rapperul este deja la un pas să piardă colaborarea cu marca Adidas, care a anunţat că intenţionează să "reevalueze" colaborarea cu artistul, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel