Jurnaliștii Vitalie Cojocari și Alex Crețulescu debutează pe scena Teatrului Național: Este ca și cum ai merge la psiholog, doar că în locul unei singure persoane căreia să îți deschizi sufletul sunt

Data publicării:
Vitalie Cojocari, foto Instagram
Descriere foto: Vitalie Cojocari, foto Instagram

Seară cu mari emoții pentru jurnaliștii Euronews Vitalie Cojocari și Alex Crețulescu, cameraman. Astazi, 18 ianuarie, de la 19.30 cei doi vor urca pe scena Naționalului, în piesa No Man’s Land, în regia lui Alexander Morfov.

Piesa scrisă de Denis Tanovic a avut un succes răsunător pe marele ecran, fiind multiplu premiată cu  premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, premiul Cesar pentru debut și premiul pentru cel mai bun scenariu, la Cannes.

Teatrul Național București, pe scena căruia se joacă piesa, a propus echipei Euronews România ca doi dintre jurnaliștii sai să își joace propriul rol în această capodoperă a dramaturgiei universale. Pentru Vitalie Cojocari și Alex Crețulescu, seara în care debutează pe scena Naționalului bucurestean se anunță a fi una plină de emoții. 

 

“Dacă spun că sunt entuziasmat că voi urca pe scena Teatrului Național într-un spectacol, cred că aș exprima doar 1 la sută din starea care mă încearcă. Este o experiență unică în viață. Când am fost întrebat dacă vreau să joc într-o piesă de teatru la TNB, oau, și ce piesă, am rămas blocat. Apoi nu am știut cum să îmi ascund bucuria. Dar am acceptat cu toată inima. Nu ascund că am emoții. Poate părea ciudat pentru un jurnalist care vorbește zi de zi în fața unor camere. Totuși, apariția în fața unui public, pe o scenă, este ceva special. Este ca și cum ai merge la psiholog, doar că în locul unei singure persoane căreia să îți deschizi sufletul sunt zeci, sute de oameni care așteaptă să se hrănească emoțional din ce spui tu. Nu sunt actor. Sunt jurnalist la Euronews. Asta mă ajută pentru că pe scenă o să fiu doar eu, jurnalistul de la Euronews. Trebuie doar să-mi închipui că sunt pe un câmp de luptă din Bosnia și Herzegovina. Dar și asta este simplu, pentru că războiul îl trăim cu toții. Eu i-am simțit respirația rece de la bun început. Am fost la granița cu Ucraina la începutul războiului. Mai mult, am crescut de mic cu războiul. Am crescut la câțiva km de Transnistria, într-un sat din Republica Moldova.  Va fi o experiență inedită, frumoasă, haioasă, emoționantă. Mă bucur că Euronews si TNB îmi oferă această șansă”, spune Vitalie Cojocari.

În scenariul piesei No Man s Land figurează două scene în care echipe de filmare Euronews și CNN au scurte apariții. “Eu sunt absolvent al Facultatii de Teatru si va spun sincer, ca fara aceste studii nu as fi reusit sa imi inving emotivitatea si sa-mi fac meseria de cameraman. Am participat la evenimente importante, am intalnit si filmat personalitati care schimba lumea si mi-am stapanit emotiile cu ajutoruo a tot ceea ce scoala m-a invatat. Nu practic meseria de actor, dar faptul ca ma pot urca pe scena Teatrului National, este o bucurie pentru ca fara sa imi propun, teatrul face parte din viata mea de zi cu zi prin tot ceea ce m-a invatat”. spune Alex Crețulescu.

No Man’s Land se înscrie în valul anti-război și se joacă la Teatru Național din 2016. Deși, la o primă lectură, pare o piesă despre conflictul din fosta Iugoslavie, No Man’s Land este, de fapt, o satiră împotriva războaielor de pretutindeni, dar și împotriva comunității internaționale și a presei în goană după senzațional și rating. O Din distribuție fac parte, printre alții, actorii Mihai Călin, Ciprian  Nicula și Vitalie Bichir.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel