Johnny Deep, proces cu un cunoscut tabloid, din cauza unui titlu

Data publicării:
Johnny Deep, Captura foto Youtube/the Tum Diary Trailer
Descriere foto: Johnny Deep, Captura foto Youtube/the Tum Diary Trailer

Starul hollywoodian Johnny Depp va afla pe 2 noiembrie sentinţa ce va fi pronunţată în procesul intentat unui tabloid britanic care l-a numit "bătăuş de soţie", o decizie care ar putea avea un impact de durată asupra carierei actorului american.

Johnny Depp, în vârstă de 57 de ani, a dat în judecată News Group Newspapers, editorul tabloidului The Sun, dar şi pe unul dintre jurnaliştii acelei publicaţii, Dan Wootton, pentru un articol din 2018 în care se afirma că actorul a fost violent cu cea de-a doua sa soţie, actriţa Amber Heard, în vârstă de 34 de ani, şi care a criticat distribuirea starului hollywoodian în franciza cinematografică "Fantastic Beasts".

Atât Johnny Depp, cât şi Amber Heard au depus mărturie în faţa judecătorului Andrew Nicol în cadrul unor audieri de trei săptămâni la Curtea Supremă de Justiţie din Londra, făcând publice o serie de detalii din vieţile lor private tumultuoase şi acuzându-se reciproc de abuz domestic, consum de droguri şi relaţii extraconjugale, notează Agerpres. 

Cei doi actori s-au cunoscut în timpul filmărilor la lungmetrajul "The Rum Diary" din 2011 şi s-au căsătorit în februarie 2015. Amber Heard a depus actele de divorţ după 15 luni de căsnicie.

Johnny Depp a declarat în instanţă că nu a fost niciodată violent faţă de fosta lui soţie, că aceasta a minţit public şi că ea l-a agresat fizic în numeroase ocazii. Starul american a dezvăluit şi că şi-a pierdut vârful unui deget după ce Amber Heard l-a lovit cu o sticlă de votcă în timpul unei dispute violente.

Amber Heard afirmă că Johnny Depp s-a transformat într-o versiune extrem de geloasă a lui însuşi, căreia îi spunea "monstrul", după ce a început să consume droguri şi alcool în exces. Ea a afirmat în timpul audierilor că soţul ei a ameninţat-o adeseori că o va ucide şi a detaliat 14 incidente extrem de violente în timpul cărora, potrivit afirmaţiilor sale, Johnny Depp a sugrumat-o, a lovit-o cu pumnul, a lovit-o cu palma, a lovit-o cu capul şi a strangulat-o.

Judecătorul Andrew Nicol va pronunţa sentinţa în data de 2 noiembrie la ora 10:00 GMT, a precizat Biroul Presei Judiciare din Londra. Din cauza pandemiei de COVID-19, sentinţa va fi pronunţată de la distanţă şi niciun eveniment public nu va avea loc în clădirea Curţii Supreme din Londra.

Judecătorul va decide, de asemenea, dacă articolul din The Sun a cauzat "prejudicii grave" reputaţiei lui Johnny Depp şi dacă alte acuzaţii publicate de tabloidul britanic erau adevărate sau false.

Dacă Johnny Depp va avea câştig de cauză, avocaţii lui afirmă că starul "este îndreptăţit la despăgubiri substanţiale, întrucât doar o despăgubire substanţială ar putea să îi ofere o compensaţie pentru prejudiciile şi suferinţele cauzate de acuzaţiile formulate de tabăra acuzaţilor". Potrivit aceloraşi avocaţi, o decizie favorabilă actorului "va îngropa minciuna".

Ei mai spun că, în practica uzuală, există un plafon general de despăgubiri, cuprins între 300.000 şi 325.000 de lire sterline (391.000-423.600 de dolari), dar consideră că Johnny Depp ar trebui să primească şi despăgubiri suplimentare pentru prejudicii în formă agravată, deoarece reacţia tabloidului The Sun la acţiunea judiciară a starului hollywoodian s-a adăugat "rănilor, suferinţelor şi nevoii sale de a se justifica".

Dacă va pierde acest proces, reputaţia starului va fi sever afectată şi el ar putea întâmpina dificultăţi majore în a obţine roluri importante în viitor, afirmă comentatorii britanici.

În plus faţă de procesul intentat la Londra, Johnny Depp a demarat şi un proces pentru defăimare la un tribunal din Virginia, în cadrul căruia solicită de la Amber Heard depăgubiri de 50 de milioane de dolari pentru un articol pe care actriţa l-a publicat în The Washington Post.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel