Joe Simon, legendă a muzicii country-soul şi laureat cu Grammy, a murit la 85 de ani

Data publicării:
Joe Simon, Captură Video Youtube / Looking Back with Joe Simon
Descriere foto: Joe Simon, Captură Video Youtube / Looking Back with Joe Simon

Cântăreţul american de "country soul" Joe Simon, celebru pentru piesele "Drowning In The Sea of Love" şi "The Chokin' Kind", a murit luni seară la vârsta de 85 de ani în casa lui din Chicago (SUA

Ştirea decesului artistului american a fost confirmată în ultimele ore de fiica acestuia ziaristului Roland Martin.

Joe Simon a avut o carieră îndelungată în muzică, fiind distins în 1970 cu premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare masculină de R&B.

Începuturile carierei lui Simon, născut la Simmesport în 1943, au fost dificile, el ajungând chiar să trăiască într-un coteţ de păsări la venirea sa în Los Angeles. Talentul său de cântăreţ i-a fost recunoscut după primul său succes, "My Adorable One", un cântec interpretat împreună cu muzicienii Sly Stone şi Larry Graham.

În topul american el s-a clasat de trei ori pe primul loc graţie pieselor sale de "rhythm and blues. Primul său hit a fost "The Chokin' Kind", pentru care a obţinut premiul Grammy. A lansat apoi aproape 20 de albume, de la "Simon Pure Soul" (1966) şi până la "Mr. Right" (1985), înfiinţând chiar propria casă de discuri.

Documentarul biografic "Looking Back With Joe Simon" dedicat vieţii sale cuprinde o anecdotă din vremea în care muzicianul a susţinut primul său recital la teatrul Apollo din New York, iar un angajat de acolo i-a spus că nu va ajunge nicăieri.

"Am ajuns de pe o plantaţie de bumbac într-un coteţ cu păsări, iar acum sunt vedetă de R&B, nu poţi să spui că nu voi ajunge nicăieri", i-a răspuns artistul.

Joe Simon a fost printre cei 60 de muzicieni desemnaţi în 2021 pentru a fi incluşi în prestigiosul Rhythm &Blues Music Hall of Fame, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel