Jamila, rețetă de cozonac cu aluat opărit. Ingredientul secret care ajută ca rezultatul final să fie unul extrem de pufos

Data actualizării: | Data publicării:
Jamila, cozonac, captură video Youtube, JamilaCuisine
Descriere foto: Jamila, cozonac, captură video Youtube, JamilaCuisine

Jamila a dezvăluit o rețetă delicioasă de cozonac.

Dacă nu ai apucat să prepari cozonacii pentru masa de sărbătoare, atunci avem o rețetă excelentă pe care trebuie să o încerci. Este preparată chiar de cunoscutul food blogger Jamila, iar rezultatul final este unul cât se poate de apetisant. Mai mult, aceasta dezvăluie și câteva trucuri pe care trebuie să le știi pentru a obține un desert extrem de pufos, iar mai jos vei afla pas cu pas ce trebuie să faci. 

 

Pentru aluat:
1 kg făină
300 g zahăr
400 ml lapte
8 gălbenușuri
50 g drojdie proaspătă
o lingură vanilie
50 de g de unt
100 g smântână
50 ml ulei
coaja de la o lămâie
o lingură esență lămâie
puțină sare

Pentru aluatul opărit:
200 ml lapte
100 g de făină

Pentru umplutură:
8 albușuri
300 de g de nucă măcinată
200 g zahăr
50 g cacao
stafide

Citește și: Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfântă. Detaliile neștiute dezvăluite de părintele Pimen Vlad: „În fiecare an să trăim o minune acolo”

Mod de preparare:

„Pentru început, trebuie să opărim 100 de grame de făină, pe care o voi pune într-un bol mai mare, cu laptele pe care îl fierb. Apoi îi torn peste făină și amestec bine cu o lingură. Când aluatul e căzut, adăugăm înăuntru drojdia, pe care o sfărâmăm cu degetele, puțin zahăr, apoi voi pune puțin lapte călduț și voi amesteca. Vom lăsa această maia să crească cât să-și dubleze volumul.”, a dezvăluit Jamila.

Cum se prepară aluatul

Apoi, după ce aluatul opărit de mai sus a crescut, Jamila începe prepararea propriu-zisă a aluatului principal. Aici aceasta dezvăluie și un truc extrem de important, astfel încât cozonacul să se mențină pufos pe mai multe zile. 

„Vom începe cu maiaua, care a crescut foarte bine, după care voi adăuga făină, gălbenușurile, zahărul, coaja și esența de lămâie, pasta de vanilie și voi adăuga și puțină smântână, lucru care ajută ca cozonacul să fie pufos mai multe zile. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Încep să frământ, iar între timp pun și laptele puțin câte puțin.

Apoi, adaug puțin câte puțin din unt și ulei, frământând continuu. La final, aluatul îl pun într-un bol, pe care îl acopăr și îl las să crească aproximativ o oră- o oră și jumătate.”, mai spune aceasta. 

VEZI și: Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Paște și care e povestea lor. Rețeta mănăstireacă de colorare în coji de ceapă pe care trebuie să o încerci

Cum prepari crema și la câte grade se coace cozonacul

Pentru cremă, trebuie să adaugi albușurile, care se bat spumă cu zahărul. După, se adaugă nuca și cacao. După plac, se pot adăuga și diferite esențe. 

Aluatul se împarte în patru bucăți egale, iar fiecare cozonac conține două, întrucât va fi unul împletit. Se întinde fiecare bucată pe blatul de lucru, se pun câteva linguri din crema obținută, rahat și stafide, după care se rulează. Se repetă același proces și cu cealaltă parte, după care cele două se împletesc. Cozonacii se ung la final cu ou și se bagă la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru aproximativ o oră. 

VEZI și: Iulia Pârlea, rețetă de salată de boeuf atipică. Modul inedit de preparare al prezentatoarei: „Nu e o rețetă chiar tradițională”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel