Jamila a pierdut „eclerul la tavă” și la Curtea de Apel București. Cât ar putea să o coste procesul împotriva Laurei Laurențiu

Data publicării:
Jamila, foto Facebook
Descriere foto: Jamila, foto Facebook

Jamila a pierdut „Eclerul la tavă” și la Curtea de Apel București. Câți bani ar putea scoate din buzunar celebra vloggeriță, după ce i-a intentat proces Laurei Laurențiu.

Jamila îi cerea daune de 5.000 de euro de la Laura Laurențiu, pentru că a blocat-o timp de 17 zile pe YouTube, timp în care nu a putut monetiza clipurile video care au făcut-o celebră. 

Motivul scandalului dintre cele două vloggerițe

Conflictul datează din 2019, iar mărul discordiei ar fi rețeta de eclere la tavă, pe care cele două și-au disputat-o, fiecare susținând că îi aparține. 

 
Procesul a fost deschis de Jamila, care a reclamat că, în mai 2019, după ce a postat pe canalul său de Youtube o filmare în care prezintă o reţetă de ecler la tavă, Laura Lurențiu a raportat-o abuziv la Youtube, susţinând că ar copia videoclipul său în care este prezentată reţeta pentru prăjitură ecler, potrivit adevarul.ro. În urma raportării, videoclipul Jamilei a fost şters de pe Youtube.

În fața instanței, Jamila a arătat că videoclipul era realizat în cadrul unei campanii publicitare și că a fost prejudiciată cu peste 2.000 de euro. De asemenea, Jamila a cerut daune morale de 1.000 de euro arătând că "pârâta nu a ţinut cont de influenţa pe care o are şi a incitat, prin postarea sa, publicul Facebook să o vadă pe reclamanta drept "hoaţă de reţete”.

Laura Laurenţiu a susţinut că reţeta de ecler care îi aparţine şi pe care a raportat-o este diferită total de reţeta clasică de ecler. Aceasta a susținut că "prăjitura astfel concepută se porţionează cu cuţitul în pătrate, iar în afara tipului de aluat nu are nici un fel de legătură cu clasicul ecler” și că "simplul fapt al raportării videoclipului către reţeaua YouTube nu a dus automat la întreruperea difuzării videoclipului, hotărârea de a întrerupe difuzarea acestuia pe canalul YouTube aparţine acestui canal şi, astfel, fapta ilicită nu există”, potrivit Dc News.

Jamila a pierdut procesul de la Tribunalul București, astfel că a mers mai departe, către curtea de apel.


Ce a decis Curtea de Apel București

Judecătorii Instanței de Apel, la fel ca cei de la Tribunal, nu i-au dat câștig de cauză Jamilei, și au obligat-o să îi plătească rivalei 25.000 de lei cheltuieli de judecată, pe lângă cei 5.000 de lei de la fond.

Ea mai are totuși o șansă pentru eclerul la tavă: să declare recurs la Instanța Supremă, potrivit Știrile PRO TV. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel