Jamie Foxx și Colin Firth vor produce primul documentar despre Luther Vandross, unul dintre cei mai mari artiști din istoria R&B-ului

Data actualizării: | Data publicării:
Luther Vandros, captură video YouTube
Descriere foto: Luther Vandros, captură video YouTube

Jamie Foxx și Colin Firth își unesc forțele pentru a realiza un documentar despre viața  regretatului cântăreț Luther Vandross.

Regizoarea "The Ladybird Diaries", Dawn Porter, se va afla în spatele camerei de filmat pentru acest film.

Jamie Foxx și Colin Firth fac echipă pentru a sărbători una dintre cele mai mari voci din istoria R&B-ului. Divizia Premium Content a Sony Music Entertainment a anunțat că Foxx's Foxxhole Productions și Raindog Films a lui Firth fac echipă pentru primul documentar de lung metraj despre regretatul cântăreț Luther Vandross, potrivit Billboard.com.

Producția filmului a început deja, iar regizoarea premiată Dawn Porter (The Ladybird Diaries) va conduce documentarul care îl va urmări pe cântărețul de la "A House Is Not a Home" "în timp ce acesta și-a trasat propriul curs, devenind unul dintre cei mai decorați și influenți artiști pop din toate timpurile".


Potrivit unui comunicat d e presă, filmul, care este produs în parteneriat cu Trilogy Films și patrimoniul lui Vandross - și partenerul de patrimoniu Primary Wave - are sprijinul și participarea deplină a prietenilor apropiați și a familiei regretatului cântăreț, cu acces la arhiva personală a acestuia, care nu a mai fost văzută niciodată.

 "Filmul va surprinde pasiunea pentru muzică, ascensiunea globală și luptele personale ale artistului, câștigător al premiului Grammy, care a fost extrem de privat", promite comunicatul.

Vandross, câștigător a opt premii Grammy, a murit în iulie 2005, la vârsta de 54 de ani, în urma unor complicații ale unui atac cerebral suferit în 2003. "Luther este unul dintre GOAT-urile noastre", a declarat Foxx într-un comunicat despre cântărețul care a fost nominalizat la 33 de premii Grammy de-a lungul carierei sale. "Este unul dintre cei mai mari cântăreți din istoria muzicii. Este cu adevărat o onoare să fac parte din echipa care va contribui la aducerea acestei povești incredibile pentru mase."  

 


După ce a cântat pentru Bette Midler, Stevie Wonder, Chaka Khan, David Bowie și Diana Ross în anii '70, Vandross și-a lansat celebra carieră solo în 1981 cu albumul Never Too Much, a cărui piesă de titlu a devenit un hit nr. 1 în topul Billboard R&B. În timp ce a continuat să scrie și să producă hituri pentru artiști precum Dionne Warwick și Ross, Vandross a pătruns din topurile R&B în topurile pop la sfârșitul anilor 1980 și în anii 1990, datorită unor hituri precum "Power of Love", nominalizat la Grammy, duetul cu Janet Jackson "The Best Things in Life Are Free", colaborarea cu Mariah Carey pentru un cover al piesei "Endless Love", precum și balada "Dance With My Father", câștigătoare a premiului Grammypentru cântecul anului 2003

 

"La fel ca mulți alții, am iubit întotdeauna muzica lui Luther, dar nu aveam nicio idee despre amploarea și domeniul de aplicare al măiestriei sale artistice", a declarat regizorul Porter, ale cărui alte filme includ documentarul din 2002 despre regretatul congresman american și simbolul drepturilor civile John Lewis (John Lewis: Good Trouble). "Cred că oamenii vor fi surprinși de cât de multe a realizat în viața sa tragic de scurtă. Este o bucurie să putem împărtăși povestea lui adevărată." 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel