Ivan Patzaichin a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare. Imagini sfâșietoare de la înmormântarea legendarului canotor /FOTO

Data actualizării: | Data publicării:

Ivan Patzaichin a fost înmormântat la cimitirul Bellu din Capitală. Regretatul sportiv a fost condus pe ultimul drum de sute de persoane. 

Ivan Patzaichin, multiplul campion olimpic la canoe, a decedat, duminică, la vârsta de 71 de ani, după o lungă luptă cu cancerul. Ivan Patzaichin și-a petrecut ultimele luni din viață la Spitalul „Elias” din Capitală. 


Marele sportiv a fost condus astăzi pe ultimul drum de familie, prieteni și sute de oameni care l-au apreciat și l-au iubit pentru cariera sa. Ivan Patzaichin a fost înmormântat cu onoruri militare în cimitirul Bellu din Capitală. 


Soția și fiica sportivului și-au luat adio de la Ivan Patzaichin cu mare durere în suflet. În imaginile de la slujba de înmormântare a marelui sportiv, surprinse de postul de televiziune Antena 3, se poate observa durerea de nedescris de pe chipul familiei. 

 

 


Născut pe 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în Delta Dunării, Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe-1 pe 1.000 m în 1972 (Munchen) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1968 (Ciudad de Mexico), 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles), precum şi trei de argint, la Canoe-2 pe 500 m în 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1972 (Munchen).


De asemenea, are în palmares 22 de medalii la Campionatele Mondiale (9 de aur).


Juan Antonio Samaranch, preşedintele CIO, i-a conferit Ordinul Olimpic Colanul de Platină, fiind singurul sportiv român deţinător al acestui ordin, iar în anul 2000 a fost distins cu Ordinul naţional 'Serviciul Credincios' în grad de ofiţer.


În aprilie 2019, Ivan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.


La 26 noiembrie 2019, când a împlinit 70 de ani, a primit din partea Preşedinţiei României Ordinul Naţional ''Steaua României'' în grad de Cavaler, notează Agerpres. 

 

Citește și: Ce mesaj a transmis Ivan Patzaichin chiar înainte de a muri. Ce i-a spus fostul mare sportiv unui jurnalistGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel