Ce mesaj a transmis Ivan Patzaichin chiar înainte de a muri. Ce i-a spus fostul mare sportiv unui jurnalist

Data publicării:

Ivan Patzaichin a murit la vârsta de 71 de ani din cauza unei boli incurabile. Fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias” de trei luni. 

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, s-a stins din viață duminică, 5 septembrie, după ce s-a luptat trei luni de zile cu o boală incurabilă. Fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias” din Capitală. 


În urmă cu doar trei zile înainte de a se stinge din viață, Ivan Patzaichin a transmis un ultim mesaj jurnalistului Gabi Safta, de la FRF. Fostul mare sportiv se afla în spital pentru mai multe investigații atunci când a fost sunat de Gabi Safta. 


Ivan Patzaichin a sperat până în ultima clipă că se va face bine: „Este spre bine. Mulțumesc”


„Ca om care iubește sportul până la epuizare, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a oferit șansă de a fi prieten cu trei dintre cei mai mari sportivi ai României, Leonard Doroftei, Gica Hagi și Ivan Patzaichin.


Sigur, sunt mulți alti uriași sportivi ai acestei țări. Chiar zilele trecute mă gândeam că Leonard, Gica și Ivan au destule în comun: bunul simț, modestia, bunătatea, sinceritatea, forță și dorință permanentă de a rămâne lângă sport. Pentru a-i ajuta pe cei care veneau din urmă și care încercau să ajungă la nivelul lor.


După fiecare interviu pe care-l realizam cu Ivan, cam odată la două sau trei luni, îmi mulțumea pentru că-l sun. El îmi mulțumea mie…Luna trecuta, după ce l-am sunat de câteva ori și nu-mi răspundea, mi-am permis să-l deranjez cu un mesaj să-l întreb ce se întâmplă Nu se mai întâmplase vreodată să nu-mi răspundă. O făcea chiar dacă era în ședințe. Vorbea în șoaptă, își cerea scuze și mă ruga să aștept că mă suna el. (...)”, a scris jurnalistul Gabi Safta pe Facebook. 

 


Ivan Patzaichin va fi înmormântat marți, cu onoruri militare. Legendarul canotor își va dormi somnul de veci la Cimitirul Bellu


„Familia și apropiații revin cu detalii despre ceremonia de rămas bun pentru Ivan Patzaichin.


Funeraliile cu onoruri militare se vor desfășura marți, la ora 13:00, la Clubul Sportiv Dinamo și vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu.


Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face începând de azi, ora 12:00, la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo”, a anunțat familia marelui sportiv pe rețelele de socializare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel