Iubitul lui Kim Kardashian suferă de o boală cronică. Pete Davidson a primit diagnosticul la 17 ani: „Aveam 45 de kilograme”

Data publicării:

Viața lui Pete Davidson s-a schimbat complet la vârsta de 17 ani, când a fost diagnosticat cu o boală rară.

Pete Davidson pare să le aibă pe toate - o carieră de succes, relații amoroase cu femei celebre (este iubitul lui Kim Kardashian și în trecut a fost logodit cu Ariana Grande) și o mulțime de bani (are o avere estimată la 8 milioane de dolari, potrivit Celebrity Net Worth).

 

Citește și: Compatibilitatea dintre Kim Kardashian și noul ei iubit. Analiza astrologică

 

Chiar dacă pare vesel și mereu îi face pe alții să râdă, comediantul, în vârstă de 28 de ani, se luptă de mulți ani cu o afecțiune cronică, fiind diagnosticat cu boala Crohn în adolescență, potrivit Insider. 

„Aveam 45 de kilograme”

Actorul din "Saturday Night Live" a fost diagnosticat cu boala Crohn când avea 17 ani. La fel ca multe alte persoane care suferă de Crohn, lui Davidson i-a fost greu să mănânce suficient de mult pentru a-și menține greutatea și nivelul de energie. "A fost un moment în care nu mă puteam ridica din pat. Aveam 45 de kilograme", a declarat Davidson pentru revista People.


Comediantul a vorbit pentru prima dată despre lupta sa cu boala Crohn în 2016.

"M-am îmbolnăvit de boala Crohn când aveam 17 sau 18 ani", a spus el într-un interviu pentru High Times. "Mă durea stomacul toată ziua și nu puteam să mănânc... Sunt bolnav, am boala Crohn... așa că e nasol."

Potrivit Clinicii Mayo, boala Crohn este o boală inflamatorie intestinală care poate provoca o serie de efecte secundare potențial debilitante, de la oboseală, la diaree severă, la malnutriție.

Pentru Davidson, boala sa a dus la dureri abdominale intense și, ca urmare, nu are un apetit uriaș. Mecanismul său de adaptare ar putea surprinde unele persoane, actorul spunând: "Iarba ar fi singurul lucru care m-ar ajuta să mănânc, deoarece mă doare stomacul toată ziua. Nu aș putea să fac "Saturday Night Live" dacă nu aș fuma iarbă".


Nu toată lumea înțelege boala cronică a lui Pete Davidson


Din păcate, nu există un tratament pentru boala Crohn, deși simptomele pot fi gestionate prin medicamente pentru mulți pacienți, potrivit Newsweek. Davidson va trebui să își gestioneze simptomele pentru tot restul vieții. Dar, din păcate, mass-media nu a fost întotdeauna blândă cu actorul în ceea ce privește boala, Barstool Sports glumind anterior într-o postare pe blog, pe seama cearcănelor pe care le are Davidson.

Ariana Grande i-a luat apărarea

 

La momentul respectiv, Grande a interpelat postul de televiziune: "Știți cu toții că acest om are o boală autoimună ......, nu?". Afirmația ei că boala inflamatorie este o afecțiune autoimună este susținută de Johns Hopkins. Între timp, Cheat Sheet notează că cearcănele vizibile ale lui Davidson ar putea fi rezultatul bolii Crohn.

Pe lângă faptul că se confruntă cu boala Crohn, Davidson a fost deschis și în legătură cu modul în care sănătatea sa mintală, cu care se confruntă de la vârsta de nouă ani, necesită îngrijire și atenție continuă.


A fost la un pas să se sinucidă în copilărie

 

Într-un nou interviu acordat publicației Variety, Davidson a vorbit despre dramele prin care a trecut și despre momentele în care a început să aibă gânduri sinucigașe. 


În 2018, Davidson a declarat pentru Variety că și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale confruntându-se cu probleme de sănătate mintală. 

"Am intrat și am ieșit din centre de sănătate mintală de când aveam 9 ani", a spus tânărul de 28 de ani. De asemenea, el a continuat să descrie cum a încercat să se sinucidă "în clasa a patra sau a cincea".

Comediantul a vorbit și despre dificultățile cu care s-a confruntat atunci când a fost diagnosticat cu boala Crohn în liceu. El a mers de două ori la dezintoxicare pentru că a consumat canabis (îl folosea pentru a-și ameliora unele dintre simptomele bolii Crohn). După perioada petrecută la dezintoxicare, a fost diagnosticat cu BPD (Tulburarea de personalitate borderline ), potrivit Variety.


"Ultimii ani au fost foarte grei pentru mine. Am urmat toate aceste cursuri de sănătate mintală și am petrecut foarte mult timp pentru a mă face bine", a spus Davidson, adăugând că acum ia un nou medicament și este stabil.

Tulburarea de personalitate borderline este o boală marcată de un tipar continuu de stări de spirit, imagine de sine și comportament variate. Aceste simptome au adesea ca rezultat acțiuni impulsive și probleme în relații.

Davidson a vorbit anterior în mod public despre faptul că a urmat o terapie comportamentală dialectică (DBT), care este considerată tratamentul standard pentru BPD (Tulburarea de personalitate borderline ), potrivit The Mighty. Acest tip de terapie se concentrează pe construirea de mecanisme de adaptare și abilități interpersonale care îi ajută pe oameni să își identifice mai eficient factorii declanșatori și să își regleze emoțiile, explică Columbia University Medical Center. În unele cazuri, oamenii consideră că și medicația este de ajutor.

Davidson a mai spus că decizia sa recentă de a renunța la social media l-a ajutat să-și păstreze sănătatea mintală. 

"Internetul este malefic și nu-mi place cum mă afectează", a explicat el, citat de Self. "Nu-mi place cum internetul este un loc în care oricine poate să te facă de rahat și să inventeze orice. Am muncit din greu pentru ca mintea mea să ajungă în acest loc. Nu pot să intru pe internet ca toată lumea, pentru că e doar un festival de rahat. Iar acum pot să mă bucur de viața mea."Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel