Istoria din spatele piesei virale „Made in Romania”. Cum a luat naștere noul imn al Echipei Naționale de fotbal

Data publicării:
Loredana Groza, Marius Moga și Ionuț Cercel/ captură video Youtube, Catalin Maruta
Descriere foto: Loredana Groza, Marius Moga și Ionuț Cercel/ captură video Youtube, Catalin Maruta

Iată care sunt originile piesei „Made in Romania”, ce a devenit virală pe TikTok, la aproximativ 18 ani de la lansarea oficială.

Loredana Groza, Marius Moga, dar și Ionuț Cercel și-au unit cu toții forțele în studio și au lansat noul imn al Echipei Naționale a României, care își are originile din melodia virală „Made in Romania”. Chiar dacă nu mai este om care să nu fi auzit celebra manea, ce a devenit virală în mediul online în ultima vreme, puțini sunt cei care cunosc originea acesteia. Astfel, până să ajungă la varianta finală ce a devenit celebră chiar în lume, piesa a trecut printr-o amplă transformare și prin studioul mai multor artiști, care și-au pus amprenta fiecare asupra ei.

„Piesa asta e majoră, are 18 ani. Prima se chema Mr. Original. Este o piesă compusă de mine cu Smiley, CRBL, pentru trupa Simplu. După care Loredana a făcut adaptarea.”, a spus Marius Moga, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

„Acum 17 ani, Pro TV m-a rugat să scriu un imn de 1 Decembrie în legătură cu intrarea României în UE și îmi aduc aminte că mi-a venit această idee, s-a întâmplat după 1 an și ceva (n.r. de la lansarea piesei originale). Așa s-a născut Made in Romanie, a fost un imn despre uniune, că nu contează de unde ești, ci că ești român.”, a povestit și Loredana Groza. 

„Apoi am făcut eu cu tata varianta, aveam 10 ani pe atunci și ne-am inspirat de la Loredana. Nu era manea. Am făcut-o manea și am adăugat refrenul.”, a adăugat și Ionuț Cercel.

Te-ar putea interesa și: Ilinca Vandici și Teo Trandafir au rămas fără cuvinte, după ce Oana Roman a dat anunț matrimonial: „Întrebarea mea este dacă o fi pe bune”

Cum s-au gândit să adapteze melodia pentru Echipa Națională

Astfel, în momentul în care România s-a calificat l-a EURO 2024, Marius Moga spune că a decis împreună cu colegii săi să scoată o melodie cu care să se identifice cât mai mulți suporteri și chiar jucătorii Echipei Naționale. În acest fel, ei au ajuns să ia linia melodică și refrenul manelei consacrate, pe care au adaptat-o pentru a fi cât mai potrivită ocaziei.

„Asta e dovada vie că muzica e fluidă, trebuie să o lași să circule, iar fiecare vine și o face mai bună. Noi acum ne-am gândit că e Campionatul, avem o echipă tânără și trebuie să le dăm ceva ce oamenii știu. Și ne-am gândit să facem varianta „Hai, România”, e dance, ca să nu mai avem discuții.”, a continuat Marius Moga.

VEZI și: Ce a determinat-o pe Andreea Bălan să încheie procesele împotriva lui George Burcea: „Eu care de obicei nu renunț...”

Ionuț Cercel, amintiri din perioada lansării melodiei Made „in Romania”

Ionuț Cercel își amintește cu nostalgie cum această melodie i-a marcat debutul în muzică și cum pe atunci avea o vârstă extrem de fragedă, fiind susținut la orice pas de regretatul său tată.

„Eu am cântat-o, am mai adăugat două strofe pe lângă refrenul preluat de la Loredana, a prins la momentul ăla foarte bine, a fost piesa mea de lansare. Acum a luat o amploarea mult prea mare, nu ne-am fi așteptat.”, a mai completat Ionuț Cercel. 

VEZI și: Iancu Sterp, noi acuzații dure către Zanni: „Un reporter i-a dat simbolul, noi ne-am prefăcut că-l căutăm”

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel