Irinel Columbeanu, operat de URGENȚĂ, după ce a suferit un accident vascular cerebral

Data actualizării: | Data publicării:
Irinel Columbeanu, captura foto Youtube/ sursa KanalD
Descriere foto: Irinel Columbeanu, captura foto Youtube/ sursa KanalD

Irinel Columbeanu se află în aceste momente la Spitalul Elias, din Capitală. 

În urmă cu câteva zile, omul de afaceri a suferit un AVC și a fost transportat de urgență la Spitalul Elias, din București.  

”După lansarea din 16 februarie, am suferit un AVC. Sunt internat la Elias. Mă simt mai bine acum”, a declarat Irinel Columbeanu, pentru Spynews.ro.

Irinel Columbeanu va fi operat la inimă

Omul de afaceri va fi supus unei operații de curățare a carotidei și i se va monta stent. Rolul stentului este de a menține artera permeabilă și pentru a permite sângelui să circule fără niciun fel de problemă, potrivit SpyNews. 

Este al doilea AVC al omului de afaceri

Romanița Iovan, fosta iubită a lui Irinel Columbeanu, a dezvăluit că omul de afaceri a mai suferit un accident vascular cerebral, în urmă cu 15 ani.

''A mai suferit acum vreo 15 ani. Îmi pare rău, ce să zic. Dacă este bine, e ok. Așa cum știți, suntem prieteni de peste 30 și ceva de ani, normal că ținem legătura. În afară de incidentul acesta e care l-a avut acum ceva vrem, altfel repercusiunile acestor evenimente sigur sunt, vizavi de sănătatea omului, adică n-au cum să treacă neobservate, dar până la urmă depinde de fiecare dintre noi cum reușim să ținem sub control orice situație de genul acesta și, este foarte important stilul de viață, alimentația și, în principiu, nu are voie să fumeze, să bea alcool, din câte știu eu'', a declarat Romanița Iovan la Antena Stars, potrivit SpyNews. 

Ce este accidentul cascular cerebral


Un accident vascular cerebral (AVC) regulat este o urgență medicală. Este o întrerupere a fluxului sanguin către o parte a creierului. Fără sânge, celulele creierului încep să moară. Acest accident vascular cerebral provoacă simptome bruște ca amorțeală și slăbiciune pe o parte a corpului, dificultăți de vorbire sau a capacității de a înțelege vorbirea, amețeli sau pierderea echilibrului și vedere dublă sau pierderea vederii. Dacă tratamentul nu începe foarte repede, poate provoca leziuni permanente, potrivit DC Medical. 

AVC, greșeala URIAȘĂ făcută de mulți. Așa se pierd vieți! Dr Renică Diaconescu, explicații


Dr Renică Diaconescu, medic primar neurolog, șef de secție la Spitalul Județean Slatina și vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Senat, a explicat,  la DC Medical, că pacienții care fac accident vascular cerebral – AVC - trebuie să ajungă într-un anume interval de timp la spital ca să poată fi salvați și recuperați. 
„Cu cât tromboliza se efectuează mai repede de la debutul AVC-ului, cu atât se recuperează mai mult din aceste funcții. Noi spunem că timpul înseamnă creier! Din momentul în care apar simptomele, patru ore și jumătate maximum până la tromboliză, dar din experiența mea ce depășește trei ore și jumătate - patru ore, nu mai are un efect salutar”, a spus dr Renică Diaconescu, pentru DC Medical. 

Practic, spune neurologul, după acest interval tromboliza nu mai este recomandată, pentru că nu mai salvează funcțiile creierului. „Recuperezi cel mult un sfert din funcțiile creierului din zona afectată”, a arătat acesta. 

Dar cea mai mare greșeală care se face și în ziua de azi, la cinci ani de la pornirea programului de tromboliză, e aceea că pacienții nu sunt aduși direct la spital! 

„Din păcate este o mentalitate încetățenită mai ales în mediul rural, în care li se spune, și chiar de doctori și asta mă doare, li se spune pacienților că trebuie să stea la pat. Să u fie mișcați, să rămână acolo. Le pun niște perfuzii, cu glucoză, cu piracetam, așteptând să ce? Să se rezolve? Probabil că au avut niște atacuri tranzitorii care s-au rezolvat și din așa-zisă experiență, au hotărât ca să nu mai trimită pacientul la spital. Eu am făcut eforturi, pe toate canalele posibile, cu medicii de familie și cu cei de la Salvare, că este foarte important să aducă pacientul cât mai repede la spital”, a subliniat dr Renică Diaconescu. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel