Irina Rimes, documentar despre viața ei: Vreau să vadă oamenii care este sacrificiul pe care-l faci atunci când decizi că vrei să devii artist

Irina Rimes, foto Facebook
Descriere foto: Irina Rimes, foto Facebook

Irina Rimes lansează un documentar despre viața ei. 

HBO Max va lansa miniseria-documentar Max Original Irina Rimes: Pe drumul meu / On my Way with Irina Rimes, regizată de Barna Nemethi, după un concept de Mara Ciama.

Primele 3 episoade din cele 7 ale miniseriei vor fi disponibile pe HBO Max din 3 iunie.

Ce faci atunci când simți că nu îți găsești inspirația, când simți că te îndepărtezi de esență și te pierzi pe tine? După doi ani de activitate haotică, Irina Rimes simte că are nevoie de o schimbare pentru a se regăsi. Irina pornește la drum timp de două săptămâni și călătorește într-un studio mobil prin șase orașe cu scopul de a-și finaliza albumul Acasă, un album cu un concept aparte, o călătorie inițiatică a Irinei spre redescoperirea sinelui. Producția albumului a fost realizată de către artistă și trupa ei în diverse zone ale țării (București, Brașov, Piatra Neamț, Iași) și a culminat cu o oprire în Republica Moldova, la Chișinău și la Izvoare, de unde provine Irina.

Irina Rimes: „Pe drumul meu este o călătorie ce explorează influențele care au făcut-o pe Irina Rimes artista de astăzi. Irina Rimes rememorează momente importante din viața ei, vorbește despre versurile pe care le scrie, despre oamenii care au ajutat-o în carieră. În paralel, sunt dezvăluite detalii despre sursele de inspirație ale albumelor anterioare, sunt pregătite videoclipuri și concerte caritabile”

Profesioniști din industria muzicală, artiști și persoane publice precum: Tudor Chirilă, Andra, Cătălin Măruță, Damian Drăghici, Adrian Despot, The Motans, Alex Cotoi și mulți alții sunt invitați în documentar să vorbească despre cariera artistei. 

Irina Rimes, despre miniserie: 

„Documentarul “Irina Rimes: Pe drumul meu / On my Way with Irina Rimes” a apărut din nevoia de a spune lucruri: despre mine, despre oamenii care lucrează în acest proiect, despre ce se petrece în spatele scenei, în spatele camerelor, despre industrie, despre ce înseamnă să construiești un proiect. Vreau să arătăm oamenilor struggle-ul de artist. Să înțeleagă mama, tata, rudele, prietenii mei de ce n-am timp să merg la ei în vizită, de ce nu răspund tot timpul la telefon, de ce dorm până la ora 4 după-amiaza, dar cel mai important, de ce scriu ceea ce scriu. 
Vreau să vadă oamenii care este sacrificiul pe care-l faci atunci când decizi că vrei să devii artist. Cum trebuie să renunți la tine și în același timp, să se învârtă toate în jurul tău. 
Tu nu poți fi artist 8 ore pe zi, de la 10 până la 18. Ești artist din momentul în care ai decis că nu vei face nimic altceva în viața asta.
Sunt onorată să pot să-mi spun povestea împreună cu HBO Max și le mulțumesc pentru încredere”, a declarat artista. 

 

Sinopsisuri episodice:

Ep. 1 – 3 iunie (28 de minute)
București, Brașov, Piatra Neamț, Iași, Chișinău, cu destinația finală Izvoare – 6 orașe, 2 săptămâni și un album de finalizat. După 2 ani de activitate haotică, Irina Rimes ia decizia să plece la drum pentru a se regăsi pe sine, personal și profesional. Vorbește despre presiunea pe care artiștii o simt atunci când trebuie să lanseze hit-uri pe bandă rulantă și despre cum acest lucru deseori bruiază procesul creativ. Așa apare ideea unui studio mobil cu care urmează să călătorească prin România, ca la final să ajungă „Acasă”.

Ep. 2 -  3 iunie (24 de minute)
Irina începe să resimtă presiunea camerei de filmat, care o însoțește în permanență. În același timp, simte că se lovește de un zid în încercarea de a încheia contractul cu un label muzical din Franța. Se opresc la un sanctuar de urși, unde, în semn de recunoștință pentru munca depusă, Irina îl lasă pe Mitică, ursul de pluș pe care obișnuia să îl ia cu ea în turnee. Împreună cu echipa, stabilește lista melodiilor care vor intra pe albumul „Acasă”.
Prima oprire pentru creație este Transfăgărășan, unde, într-un refugiu de pe munte, sub cerul înstelat, lângă focul de tabără, i se alătură Alex Cotoi, unul dintre cei mai mari producători muzicali din România, alături de care lucrează la o nouă piesă.

Ep. 3 – 3 iunie (26 de minute)
Irina vine cu ideea de a muta „Sufrageria Irinei” în Piața Sfântul Ion din Brașov, cu scopul de a cânta piesele de pe albumul „Acasă” într-o variantă cât mai brută și pentru a primi feedback-ul fanilor. Întreaga echipa e emoționată, deoarece urmează să cânte piese care n-au mai fost repetate niciodată, însă, se bazează pe munca în echipă, coordonare și pe zecile de concerte susținute împreună.

 

Despre Irina Rimes


Irina Rimes este unul dintre artiștii emblematici ai industriei muzicale din România care și-a pus amprenta asupra publicului și topurilor radio și TV prin stilul unic de interpretare, piese statement și sute de show-uri live intense și pline de emoție.
”Despre el”, ”Cosmos” și ”Pastila” sunt cele trei albume compuse de Irina care includ hituri precum ”Visele”, ”Ce s-a întâmplat cu noi”, ”Iubirea noastră mută”, ”Bandana”, ”Bolnavi amândoi”, ”Nu știi tu să fii bărbat”, iar colaborările cu artiști precum Guess Who, Carla’s Dreams, The Motans, INNA, Grasu XXL, Bruja sau Cris Cab, dar și piesele compuse pentru Andra, Antonia, Nicole Cherry confirmă versatilitatea sa.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 19 mai 2022, 14:35 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience