Irina-Margareta Nistor: Noi tragem la comedii, dar parcă nimeni nu înţelege

Data publicării:
Irina Margareta Nistor, interviurile Spectacola de weekend
Descriere foto: Irina Margareta Nistor, interviurile Spectacola de weekend

Criticul de film Irina-Margareta Nistor susţine că românii preferă în special comediile, dar acest lucru nu prea pare a fi înţeles în prezent de cei care le realizează.

Ea a dat exemplul filmelor "Nea Mărin miliardar" şi "Păcală", care sunt cele mai vizionate pelicule româneşti din toate timpurile.

"Pentru copii şi nu numai pentru copii, ştim că ("Păcală" - n.r.) a fost cel mai văzut film, pe poziţia a doua, a tuturor timpurilor între filmele româneşti, evident, după "Nea Mărin Miliardar". Adică, noi tot la comedii tragem, dar parcă nimeni nu înţelege. Dar noi mai zicem, că poate se întâmplă până la urmă", a spus Irina-Margareta Nistor, înainte de prezentarea filmului "Păcală" în cadrul Festivalului de Psihanaliză şi Film.

Prima ediţie a evenimentului, desfăşurat online, a început vineri şi se încheie duminică.

Festivalul, care urma să aibă loc în faţa marelui ecran din Cluj-Napoca, a fost moderat şi cine-interpretat de Irina-Margareta Nistor, director al evenimentului, notează Agerpres.

Programul a inclus şase filme pentru copii şi adulţi, o serie de scurtmetraje şi un cine-concert, urmate de sesiuni de discuţii virtuale cu psihanalişti, specialişti, terapeuţi şi regizori.

Printre invitaţi s-au numărat actorul Adrian Titieni, dr. Bogdan Cuc, Oana Paveliuc (Master Coach NLP, Time Line Therapy & Hipnoterapie), dr. Rita Teodoru, regizorul Cătălin Saizescu, dr. Andreea Chiţu, regizorul Ştefan Mandachi.

 

Discuţiile live cu invitaţii au fost transmise live pe pagina de Facebook a festivalului.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel