Irina Loghin a dezvăluit care erau melodiile preferate ale lui Nicolae Ceaușescu: „Îi plăceau romanțele”

Data publicării:
Irina Loghin, foto Facebook
Descriere foto: Irina Loghin, foto Facebook

Irina Loghin a cântat timp de 15 de ani pentru cuplul dictatorial Elena și Nicolae Ceaușescu. 

În vârstă de 82 de ani, Irina Loghin este una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară. Aceasta a cântat timp de 15 ani pentru familia Ceaușescu și a dezvăluit ce piese erau pe placul fostului președinte. 


”Îi plăceau romanțele. A cântat odată Benone Sinulescu şi, după ce a ieşit din scenă, a venit Ceauşescu în cabina unde stăteam noi şi i-a spus . Benone a zis: <Da, o ştiu, dar am zis să nu o lungesc>. Zice: <Nu, melodia trebuie cântată aşa cum este ea, are o continuare, are o legătură>”, a dezvăluit Irina Loghin în cadrul emisiunii lui Dan Negru, „Legendele”. 


Potrivit celebrei artiste, romanțele preferate ale dictatorului erau: "A mai trecut un an din viața mea", "De ce oare eu te-am cunoscut", "Sara pe deal", "Departe te-am lăsat, sătucul meu".


Chiar dacă ani la rând a fost nelipsită de la seratele muzicale pentru cuplul prezidențial, din anul 1982 Irina Loghin a fost interzisă. Aceasta a stat în umbră foarte mulți ani, spune ea din cauza unor colegi de scenă care au declarat că aceasta ar interpreta melodii indecente. 


„Timp de 15 ani mi-am petrecut Revelionul cântând pentru familia Ceauşescu. Primeam telefon de la Ministerul Culturii, îmi spuneau că sunt chemată şi mă duceam, că nu aveam ce să fac. Dar Crăciunul îl petreceam întotdeauna alături de familie. Iar apoi m-au interzis în 1982. Se spunea că Elena Ceauşescu era geloasă pe mine, pentru că eram mult prea iubită de public. Dar eu ştiu că a fost mâna unor colegi «binevoitori», care au spus că eu cântam melodii indecente, ceea ce nu era adevărat. Timp de opt ani nu am mai avut voie să cânt pe nicăieri. Primeam mii de scrisori, se zvonea că sunt în puşcărie, veneau oamenii din provincie special să mă caute, să afle ce e cu mine. În acest timp am mai cântat, dar în mare secret. Oamenii mă doreau pe scenă, dar era extrem de greu să ajung la ei", povestea Irina Loghin într-un interviu pentru revista Taifasuri.


Nicolae Ceaușescu era un critic aspru pentru artiștii de la noi din țară. Chiar Irina Loghin și-a adus aminte cum Benone Sinulescu a fost luat la rost din cauză că a uitat o strofă. 


”Îi plăceau romanțele. A cântat odată Benone Sinulescu şi, după ce a ieşit din scenă, a venit Ceauşescu în cabina unde stăteam noi şi i-a spus . Benone a zis: <Da, o ştiu, dar am zis să nu o lungesc>. Zice: <Nu, melodia trebuie cântată aşa cum este ea, are o continuare, are o legătură>”, a mai spus artista. 

 

Citește și: Irina Loghin a dezvăluit cum reușește să se mențină în formă la 82 de ani. Ce alimente nu lipsesc niciodată din meniul eiGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel