Ion Dichiseanu, omagiat prin artă, la un an de la deces. Fiica aregretatului actor a făcut anunțul: Vor fi trei zile frumoase

Data publicării:
Sursa foto: Ioana Dichiseanu, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Ioana Dichiseanu, Facebook

Ioana Dichiseanu a anunțat că primăria Adjud organizează un festival în memoria regretatului actor Ion Dichiseanu.

Ion Dichiseanu s-a stins din viață pe 20 mai, la vârsta de 87 de ani. Marele actor și-a petrecut ultimele luni din viață pe patul de spital, din cauza unei infecții care i-a cauzat o pneumonie bilaterală.


Primăria Adjudului organizează Festivalul Ion Dichiseanu, la aproape un an de la moartea marelui actor, în memoria acestuia. Anunțul a fost făcut de Ioana Dichiseanu, fiica regretatului actor, care se arată încântată de demersul organizatorilor. 


„Mai există oameni care susţin arta. Tocmai de aceea, aceşti oameni se implică în promovarea culturii şi valorilor acestei ţări . La Adjud, în perioada 20 mai- 22 mai 2022 va avea loc Festivalul Ion Dichiseanu. Vor fi trei zile frumoase alcătuite din teatru, film, muzică şi… dragoste de viaţă! Iar acest eveniment nu putea să aibă loc fără primăria Adjudului, primarul Nechifor Florin şi Andrei Giurgia, directorul SFR. #FestivalulIonDichiseanu #Adjud”, a transmis Ioana Dichiseanu pe pagina sa de Facebook.


„Povești pe care tata nu a apucat să le spună". Ioana Dichiseanu, dezvăluiri despre cartea scrisă în memoria lui Ion Dichiseanu

Fiica regretatului artist a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre cartea pe care vrea să o scrie în memoria tatălui ei. 
 
A trecut aproape un an de la moartea marelui actor, Ion Dichiseanu, veste care a provocat foarte multă suferință atât pentru familia artistului, cât și pentru fani. În acest sens, Ioana, fiica sa, s-a gândit la mai multe proiecte, prin care să-și poată omagia tatăl, primul dintre acestea fiind chiar publicarea unei cărți.

"E deocamdată la nivel de idee și de dorință, încă nu am început să scriu cartea propriu-zisă, dar cert este că mi-aș dori ca în ea să existe povești pe care tata nu a mai apucat să le publice și care, cu siguranță, i-ar fi plăcut să apuce să le relateze. Vor fi povești din viața și, în primul rând, mi-ar plăcea să-l pun pe el în valoare, să-i pun latura asta de familist în evidență.", a declarat Ioana Dichiseanu, pentru Spectacola.

Ioana Dichiseanu își visează frecvent tatăl


Marele artist a avut o relație foarte apropiată cu fiica sa, lucru pe care îl știe toată lumea. Ioana a suferit extrem de mult după ce acesta s-a stins din viață, acum, artista recunoaște faptul că încă își visează tatăl.

"Îl visez frecvent dar, nimeni nu știe până la urmă ce e dincolo, dacă este, dacă este în subconștientul meu sau nu. Adică sunt lucruri care mi se întâmplă și am foarte multe vise, în care-mi apare în diferite ipostaze. Nimeni nu are cum să spună ceva concret, dacă într-adevăr există ceva pe Lumea Cealaltă. Noi toți din familie îl simțim, în continuare, lângă noi și cea care îl simte cel mai mult lângă noi este Anastasia.", a continuat Ioana.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel