Ioana State, mărturii sensibile despre perioada adolescenței: „La 16 ani aveam 110 kilograme. Fetele de vârsta mea aveau iubiți, eu eram fratele lor”

Data actualizării: | Data publicării:

Ioana State, una dintre cele mai amuzante femei din stand-up-ul românesc, vorbește, fără perdea, despre perioada adolescenței și provocările pe care le-a întâmpinat din cauza greutății. 

 De o frumusețe greu de egalat, Ioana State a dus mereu o luptă cu kilogramele. A învins lupta în momentul în care a realizat că fericirea nu stă în numărul pe care i-l arată cântarul și chiar și-a folosit greutatea ca sursă de glume, autoironia fiind arma ei în numerele de stand-up. În adolescență, lucrurile nu au fost însă așa simple pentru artistă, care spune că s-a luptat cu depresia din cauza greutății sale. 

 

 

"Acum sunt foarte relaxată legat de greutate, dar nu a fost întotdeauna așa. A fost în perioada adolescenței, și o vârstă critică pentru orice fată. Fetele de vârsta mea avea iubiți, eu eram fratele lor. (...) La 16 ani aveam 110 kilograme, acum am 109. Făceau mișto de mine, mă făceau să mă simt diferită. La liceu nu mă simțeam asa. Glumele se făceau la școala generală din comuna Dascălu.(...) Îmi doream să fiu cântăreață, în liceu mi se spunea Andra Doi pentru că scopul meu în viață era să repet inflexiunile ei.(...) M-a ajutat că sunt plinuță. Ajută autoironia pentru că mă pun pe mine în prim-plan și atunci oamenii nu o percep ca și cum am un soi de răutate. (...) Da, atunci eram în depresie, am fost momente grele prin care am trecut. ", a povestit Ioana State în emisiunea La Măruță, de la PRO TV. 

 

Cum și-a început Ioana State cariera în stand-up comedy și de unde își găsește inspirația pentru glume: „Fiecare artist are propria tehnică”

 

 

Ioana State, stand-up comedian, a fost invitata Georgianei Ioniță, în cadrul emisiunii „Oracolul vedetelor”, de la Spectacola și DC News.

Ioana State este una dintre cele mai apreciate femei din stand-up-ul românesc, care și-a făcut debutul chiar pe scena iUmor, unde și-a dat seama că trebuie să urmeze o carieră în acest domeniu. Invitată în cadrul emisiunii „Oracolul vedetelor”, de la Spectacola și DC News, realizată de Georgiana Ioniță, artista a dezvăluit cum a fost parcursul său în această meserie, dar și cum reușește să spună mereu cele mai bune glume. 

„A fost neașteptat, nu a fost ceva premeditat. Eu scriam glume pe Facebook, am mers într-o competiție de umor, unde am încercat un număr de stand-up comedy. Am fost primită frumos, a fost un succes, oamenii de acasă m-au urmărit pe rețelele de socializare, apoi am ajuns în finala pe care nu am câștigat-o, dar m-a ajutat mult. Acum am ajuns să am spectacole în țară, turnee, Sala Palatului. Voi urca alături de Micutzu, Bordea și Cortea pe scenă, în cele trei zile de show, în luna martie.”, a declarat Ioana State.

 

Cum își construiește glumele

Glumele vin firesc în cazul ei, spune Ioana care dezvăluie faptul că nu studiază extrem de mult, înainte de a se urca pe scena de stand-up comedy.

„La mine, lucrurile vin în mod natural. Fiecare artist are propriul lui stil, propria tehnică de a-și construi glumele. La mine nu este foarte studiat, pentru că nu m-am pregătit să ajung aici, a fost o surpriză, am luat lucrurile cum au venit spre mine. Eu voiam să devin profesor de limba română, m-am angajat în asigurări, am mai schimbat alte joburi în domenii și apoi a venit acest lucru către mine. L-am îmbinat cu un alt job, niciodată nu am făcut doar stand-up comedy, am făcut și altceva pe lângă.”, a continuat ea. 

Totuși, aceasta spune că nu va face niciodată din stand-up o carieră full-time, pentru că deja este prea prinsă în vechile preocupări pe care le are. 

„Nu am cum să renunț la celelalte lucruri niciodată. Jobul pe care îl am acum mă ține super în priză și, în același timp, îmi dă inspirație, nu e o muncă, deja face parte din viața mea. Nu e foarte greu să le fac pe amândouă.”, a mai spus artista.

„Mă bazez pe lucruri în care oamenii se regăsesc”

La baza glumelor se află întotdeauna lucruri din realitatea înconjurătoare, în care cei mai mulți oameni din sala de spectacol să se regăsească, mai spune Ioana State. 

„Am avut rare momente în care oamenii nu mi-au înțeles glumele. Eu nu am glume foarte grele. De obicei, mă bazez pe lucruri în care oamenii se regăsesc, de asta nu prea am momente moarte. Nu a fost niciodată liniște în sală, să fie un fail total.

Suntem doar câteva femei în acest domeniu, dar am fost primită foarte bine de public, eu simt căldura oamenilor, de acolo mă încarc cu o energie foarte frumoasă. Probabil că li se pare inedit. Oamenii sunt cei care m-au încurajat să fac stand-up și mă întrebau dacă eu scriu postările din mediul online. Eu visam să cânt, niciodată nu mă gândeam că ajung să fac asta. Cred că toate lucrurile s-au întâmplat așa cum trebuia.”, a continuat ea.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel