Ioana Ginghină, 12 reguli stricte pentru fiica ei, pe timpul verii: „Adolescenții noștri au nevoie de limite”

Data publicării:
Sursa foto: Ioana Ginghină, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Ioana Ginghină, Instagram

Ioana Ginghină a dezvăluit care sunt regulile ce o ajută să mențină o relație bună cu fiica sa.

Nu este ușor să fii mamă de adolescent, iar Ioana Ginghină poate confirma oricând asta. Chiar dacă actrița are o relație foarte bună cu fiica ei, cele două întâmpină, în aceeași măsură, și diferite conflicte și păreri contradictorii. Vara este perioada în care  devine cu atât mai greu să se păstreze o astmosferă armonioasă în casă, este de părere actrița, care a dezvăluit 12 reguli esențiale între orice părinte și copil adolescent.

„Ador verile! După luni de zile de rutină strictă, ele reprezintă exact refugiul de care familia mea are nevoie pentru a se relaxa și a se reîncărca, înainte de a intra în ritmul alert al toamnei.
Cu toate acestea, vara, deși este o perioadă idilică și liniștită petrecută alături de adolescenta mea, vine și cu propriile provocări. Având-o tot timpul acasă, fără o structura obișnuită care ne menține „pe calea cea bună”, ne împrăștiem în direcții diferite.
Adolescenții și copiii în general tind să încalce regulile sperând că atmosfera de vacanță a verii se va transfera și asupra regulilor generale ale casei.
Pentru a păstra armonia în viața noastră de familie, am stabilit câteva reguli simple pentru perioada estivală. Scopul acestor reguli este de a diminua haosul și de a amplifica distracția. Acestea nu sunt reguli stricte – până la urmă, este vară – sunt doar câteva linii directoare pe care doresc ca adolescenta mea să le respecte pentru a ne ușura viața.”, a dezvăluit Ioana Ginghină, pe blogul ei personal.

VEZI și: Ioana Ginghină, confesiuni dureroase după divorțul de Alexandru Papadopol: „A fost un cutremur care mi-a distrus lumea pe care o cunoșteam”

Regulile care o ajută pe Ioana Ginghină să păstreze o relație bună cu fiica sa

În acest sens, actrița a început să dezvăluie 12 reguli pe care i le-a impus fetei sale pe timpul verii. Ioana Ginghină nu-și propune să-i ia libertatea adolescentei, însă pentru a conviețui cât mai bine împreună, între cele două este nevoie de o bună comunicare și împărțirea responsabilităților, dă de înțeles actrița.


1. Dacă faci mizerie, curăț-o! 

Dacă faci mizerie, ai datoria de a o curăța. Dacă scoți un obiect, pune-l la loc.
Dacă deschizi un sertar, închide-l.

Cu siguranță încerci să impui această regulă în casă, indiferent de anotimp, dar devine și mai esențială în timpul verii, când copiii sunt mai mult timp acasă.

2.Treburile casnice nu au devenit opționale

La voi acasă poate este diferit, dar eu tind să îi dau adolescentei mele un pic de libertate în timpul anului școlar.

Dar când este vară, regulile se schimbă.

Având mai mult timp liber, mă aștept sa fiu ajutată la treburile casei sau măcar la îngrijirea animăluțelor de casă.

3. A dormi până târziu este în regulă… cu moderație

Este vară… și când ești adolescent, nimic nu se compară cu a te relaxa și a dormi până la prânz. Și, OCAZIONAL, este acceptabil!

4. Jocurile video și vizionarea excesivă de filme și seriale sunt în regulă… cu moderație

Înțeleg, le place Roblox și toate celelalte jocuri video preferate. Cui nu-i place să se prăbușească pe canapea și să se relaxeze ore întregi? Dar totul cu moderație. Mai suntem și noi pe aici.

5. Ieși undeva? Trebuie să știu (Oh, și da, voi pune întrebări)

Chiar  dacă este vară și ne relaxăm, nu înseamnă că ar trebui să ne „relaxăm” când vine vorba de a ști unde merg copiii noștri.

Fie vară sau nu, continuă să pui întrebări.
Verificările sunt necesare. Avem nevoie de „verificări” periodice pentru a ști că ești bine. Așa că adolescenta mea TREBUIE să răspundă la telefon.

VEZI și: Viitorul soț al Ionei Ginghină, gelos pe Alexandru Papadopol: „Se simțea ciudat că vine mereu fostul cu câte o prăjiturică”

„Adolescenții noștri au nevoie de limite și reguli”

Lista nu se termină însă aici, pentru că Ioana Ginghină este o mamă destul de strictă, care, deși este în trend cu toate noutățile, vrea să-și responsabilizeze încă din timp fiica. Chiar dacă anul acesta Ruxi își poate petrece vara fără un loc de muncă, de anul viitor, situația se va schimba, este de părere actrița. De asemenea, programul rămâne și el în picioare, chiar dacă e vară.

6. Un loc de muncă cu jumătate de normă

Indiferent dacă au 13 sau 19 ani, sunt suficient de mari pentru a avea un loc de muncă cu jumătate de normă pe parcursul verii.

Sincer, poate nu de anul asta pentru că a fost clasa a 8 – a dar de la anu nu mai merge așa.

7. Fă ceva productiv în fiecare zi

Fie că lucrează câteva ore la locul lor de muncă cu jumătate de normă, fie că lucrează ca stagiar pentru o companie locală, fie că fac voluntariat câteva ore pentru a ajuta o cauză importantă, fie că își organizează dulapul sau petrec o oră studiind pentru examenul de limba, încurajează-ți adolescentul să facă ceva productiv în fiecare zi.

8. Timpul în familie contează

Știu că fiica mea vrea să-și petreacă aproape tot timpul cu prietenii, ieșind și făcându-și amintiri, dar și eu vreau să creez amintiri… cu ea!


9. Se aplica ora de întoarcere acasă, zilnic

Știu că e vară și totul e mai relaxat, dar indiferent de anotimp, adolescenții noștri au nevoie de limite și reguli.

10. Prietenii sunt bineveniți cu condiția…

Copiii mei adoră să-și invite prietenii acasă în timpul verii. Dar avem și reguli.

11. Nu împrumuți sau iei lucrurile altora fără a întreba mai întâi

Nu știu cum e la voi, dar Ruxi ba vrea să împrumute încărcătorul, ba căștile, ba o rochie, ba o fusta… e ok, dar trebuie să întrebe mai întâi.

12. Distracție!

Este vară! Vreau ca copilul meu să se distreze! Nu vreau să își piardă timpul dormind până la ora 1 în fiecare zi sau jucându-se la jocuri video toată ziua.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel