Ioana Brumar, detalii inedite despre rolul din serialul „Groapa”: „Și eu am fost în situația asta cu familia mea” /EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:

Ioana Brumar, în rolul Almei, ne-a dezvăluit în exclusivitate mai multe informații despre activitățile și trăirile din spatele camerelor de filmat.

Noul serial „Groapa”, de la ProTV, este mult așteptat de fanii serialelor dramatice. Acesta este o adaptare a serialului turcesc „Çukur” și urmărește să scoată în evidență dramele din cartelele mafiei, acolo unde faptele criminale sunt față în față cu valorile de familie. Fiind o producție cu foarte mulți actori tineri, serialul „Groapa” urmărește să aducă și un sentiment de noutate spectatorilor care se vor urmări cu nerăbdare scenele. Deși filmările din adaptarea românească se petrec în Giurgiu, serialul original a folosit atât cartiere populare din Turcia, cât și din Franța și Germania.

Echipa Spectacola a reușit să afle câteva informații de la mai mulți actori cu roluri principale, iar de această dată am discutat cu Ioana Brumar, o tânără actriță, care va juca rolul Almei, una dintre puținele femei din familia Vlahu.

Spectacola: Personajul pe care îl joci, Aura, cât și Alma, sunt două femei naive, dar curajoase. Vezi o colaborare între ele de-a lungul povestirii? Mai ales că vorbim despre o tipologie de femei care intră într-o lume ce nu pare tocmai potrivită pentru ele. Vor fi nevoite să colaboreze?

„Da, cred că în general atunci când simțim că cineva ne seamănă, simțim nevoia de a ne apropia de acel om, și cred că și în cazul lor este inevitabilă o apropiere și dorința de a se ajuta reciproc. Deci da, așteptați-vă la un mic complot al naivelor curajoase.”, ne-a spus Ioana.

Spectacola: Ce calități ai împrumutat de la personajul pe care îl joci? Care este provocarea transpunerii în această Aura?

„Cred că o calitate a ei este că e în contact cu emoțiile ei și nu îi e frică să le exprime, chiar dacă mediul familial nu a fost unul care să o încurajeze să facă asta. 
Provocarea constă în această dualitate deoarece cu familia ei se comportă într-un anumit fel, mai reținut, în schimb cu verișoara ei Iolanda (Antonia Scutaru) se devoalează o Aura sentimentală, sensibilă, care simte enorm și care încearcă să își atingă scopurile chiar dacă se află într-un mediu foarte restrictiv.”, a mai punctat Ioana, pentru Spectacola.

Spectacola: Și tu, la fel ca o bună parte din echipa voastră, sunteți la început de carieră. Poți împărtăși câteva dintre secretele și „trick-urile” învățate cu ocazia filmărilor pentru „Groapa” ?

„Să înveți textul foarte bine, să nu întârzii, să ții cont de continuitatea psihologică a personajului – dat fiind faptul că nu se filmează cronologic. Deși par banale, sunt lucrurile de bază fără de care totul se complică. Pe lângă asta, cred că e foarte bine să înțelegi termenii de specialitate care se folosesc pe set și să încerci să înțelegi cât mai bine și partea tehnică pentru că asta o să te facă să le ușurezi viața celor care se ocupă de imagine, sunet, lumini, etc.”, a declarat actrița pentru Spectacola.

Spectacola: În prezent ești implicată în mai multe proiecte. Cum ții pasul cu toate personajele pe care le joci? Poți face cu ușurință transpunerea în caractere?

„Cred că transpunerea asta se întâmplă cumva natural, e o rezultantă a mediului în care a fost construit acel personaj și o dată ce te întorci în acel mediu se activează și personajul. Dar transpunera asta nu e ceva la care trebuie să te gândești activ. Trebuie să știi textul, scopurile și intențiile pe care le are personajul și el prinde viață din nou și din nou când e nevoie.”, a mai adăugat actrița.

Spectacola: Cum te-ai pregătit pentru interpretarea rolului pe care îl joci? Ai încercat să studiezi fenomenul mafiei din viața reală? Este „Groapa” o reconstituire autentică?

„Da, am făcut un research, dar cel mai mult au ajutat discuțiile aplicate cu regizorii. Ei au fost cei cu care am stabilit direcția Aurei și rolul ei în acest mecanism mare numit familia Vlahu. Cât despre pregătire, am încercat să mă pun pe mine în situațiile prin care trece ea și să mă gândesc la cum se dezvoltă o fată într-un astfel de mediu.”, a mai spus artista.

Spectacola: Ce fel de persoană consideri că se va îndrăgosti de rolul pe care îl joci, în detrimentul celorlalte personaje?

„Probabil fetele care se îndrăgostesc prea repede și de cine nu trebuie.”, a mai precizat Ioana.

Spectacola: Dacă ai avea putere de decizie în privința rolului pe care îl are Aura în această poveste, cum ai acționa în situația ei? Cum te identifici cu situațiile cu care se confruntă ea?

„Am două varinte. Prima, varianta sănătoasă, ar fi să plece la facultate foarte departe de tot ce înseamnă Groapa și familia ei, iar a doua ar fi să se implice în afacerile familiei – aici primul pas ar include niște lecții de autoapărare și tras cu arma. Oricum, mi-aș dori pentru ea să nu fie o victimă. 
Cel mai mult mă identific cu presiunea unei familii care are foarte multe reguli care uneori se bat cap în cap cu dorințele tale, deoarece și eu am fost în situația asta cu familia mea și a trebuit să găsesc moduri în care să fac ce îmi doresc eu, dar totuși să nu îi supăr.”, a spus Ioana Brumar, pentru Spectacola.

Spectacola: Pari o fire destul de încrezătoare. Totuși, mă gândesc că presiunea se resimte, mai ales că ai avut surpriza de a primi un rol mult mai important față de așteptările tale. Este această presiune impusă de echipa din care faci parte sau de dorința ta de a te ridica la așteptările publicului?

„Da, presiunea există, dar ea se datorează faptului că îmi doresc foarte mult să îmi fac treaba bine. Sunt cel mai mare critic al meu, știu când nu sunt credibilă într-un rol, când ceva sună fals și e foarte frustant pentru mine când simt că puteam să fac mai mult, dar e prea târziu. Asta e lucrul la care țin cel mai mult. Sigur, sper și ca publicului să îi placă ceea ce vede și să poată să se identifice cât mai multe persoane cu personajul meu, dar lucrul ăsta nu îmi aduce presiune, cel puțin deocamdată. ”, a răspuns tânăra artistă pentru noi.

Spectacola: Care este următorul obiectiv profesional după „Groapa” ? Unde visezi să ajungi?

„Am multe visuri, multe dorințe. Dar dacă le zici nu se împlinesc, nu? 
Ce pot să spun e că sper să pot să practic meseria asta cât mai mult, cât mai intens, în medii cât mai diverse, pentru că e printre puținele lucruri care au sens pentru mine și îmi aduc bucurie. ”, a declarat Ioana Brumar pentru Spectacola.


Spectacola: În afară de Aura, există un personaj care te impresioneză și de la care ai putea spune că ai de învățat? Dacă da, de ce?

„Sunt multe personaje interesante de la care ai ce învăța, dar cred totuși că cel care m-a surprins pe mine cel mai mult este Alică ( Marius Manole ), pentru că e un om care găsește sens în hazard, are candoare, știe să se bucure de lucrurile mici din viața lui. Cred că e singurul din serial care apreciază viața și se bucură de ea și cred că asta am eu de învățat de la el.”, a încheiat Ioana Brumar, în exclusivitate, pentru Spectacola.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel