Întrebuințările neștiute ale balsamul de buze. Te va SALVA în multe situații

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Ashley Piszek
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Ashley Piszek

Balsamul de buze este unul dintre acele lucruri pe care o mulțime de oameni (în special femeile) le au prin preajmă.  Atunci când buzele tale sunt uscate și crăpate, trebuie să ai un balsam gata de utilizare!  Dar știai că poți folosi balsamul  pentru mult mai mult decât pentru buze? Noi am făcut o listă pentru tine!

Ștergeți rimelul

Ți-a alunecat vreodată mâna în timp ce aplicai rimelul? Atunci sunteți familiarizată cu pata neagră care pare imposibil de îndepărtat complet. Totuși, este simplu de rezolvat. Pur și simplu aplicați puțin balsam de buze pe un tampon de bumbac și frecați-l pe pată. Se va îndepărta imediat!

Desfaceți un fermoar

Un fermoar care este complet blocat este super enervant, mai ales atunci când porți articolul vestimentar în cauză sau când ești închisă de lucrurile din geantă. Din fericire, vei reuși să repari acest lucru într-o clipă dacă vei freca puțin din rujul tău pe fermoar. Acesta îl va face să se desprindă din nou.

Leagă-ți șireturile de la pantofi

Ai șireturi enervante care se tot desfac pentru că sunt prea netede? Acest lucru nu va mai fi o problemă dacă vei freca puțin balsam pe nodul șireturilor. Acest lucru va face ca șireturile să se lipească între ele și se va asigura că nu se vor desface tot timpul.

Îndepărtează inelele înțepenite de pe degete

Știi acel val de panică pe care îl simți atunci când unul dintre inelele tale se blochează și nu îl poți scoate? Nu mai este nevoie de asta. Nici măcar nu trebuie să găsești niște săpun cu care să îndepărtezi inelul; folosirea balsamului de buze va face treaba!

Vârfuri despicate

Ai părul cu vârfuri despicate? Balsamul de buze ar putea fi soluția. Frecați o parte din el pe vârfurile despicate și acestea vor arăta din nou mult mai sănătoase în scurt timp. Totuși, nu fiți prea generoasă cu produsul, pentru că s-ar putea ca părul să pară gras și nici asta nu este ceea ce vă doriți.

Curățarea pantofilor

Ați putea folosi crema de pantofi scumpă și urât mirositoare pentru a vă aranja pantofii din piele, dar este mult mai simplu să folosiți un pic de balsam de buze. Pantofii tăi vor străluci ca niciodată! Totuși, nu vă recomandăm să folosiți același balsam pe buze după aceea...

Pielea uscată

Dacă funcționează pentru buzele tale uscate, de ce să nu-l freci și pe pielea uscată din alte locuri? Va funcționa de minune. Nu este nevoie să cumperi creme sau loțiuni speciale - această soluție este mult mai ieftină, potrivit tips-and-tricks.co

Fire de păr încăpățânate

Ai o zi proastă de păr și unele șuvițe de păr refuză să rămână plate? Freacă un pic de balsam pe locul șuviței încăpățânate. De acum înainte, va rămâne plat mult mai bine.

 

Top 3 substanțe chimice toxice din machiaj, șampon și produse de uz casnic

Ftalați

Ftalații sunt atât de comuni încât au fost supranumiți "substanțele chimice de pretutindeni". Acești compuși artificiali se găsesc în sute, dacă nu mii, de produse de consum, inclusiv în șampon, machiaj, parfumuri și unele ambalaje alimentare. Conform FDA, dietilftalatul este cel mai frecvent ftalat utilizat în produsele cosmetice. De asemenea, puteți căuta ftalatul de dimetil și ftalatul de dibutil pe etichetele ingredientelor, doi derivați mai puțin utilizați care au fost găsiți în lacurile de unghii.

Expunerea la ftalați a fost legată de o serie de afecțiuni care pun viața în pericol, inclusiv boli de inimă, diabet și obezitate. Se știe, de asemenea, că aceste substanțe chimice interferează cu funcția hormonală, ceea ce poate perturba sistemul reproductiv și imunitar, precum și dezvoltarea prenatală a creierului. Alimentele sunt cea mai frecventă sursă de expunere la ftalați, deși substanța chimică nu este un aditiv intenționat. Tubulatura din plastic de vinil, mănușile și recipientele folosite în procesarea alimentelor pot vărsa ftalați în ceea ce mâncați - încă un motiv pentru a evita alimentele procesate.

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel