Intoxicația cu monoxid de carbon. Cum te poate otrăvi fumul. Diana Bulgaru: Victimele sunt găsite cu mâinile pe clanță. Decesul este foarte rapid

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Intoxicația cu monoxid de carbon este frecventă în anotimpul rece. Aceasta duce la deces. 

Intoxicația cu monoxid de carbon apare atunci când monoxidul de carbon se acumulează în sânge. Când prea mult monoxid de carbon este în aer, corpul tău înlocuieşte oxigenul din celulele roşii din sânge cu monoxid de carbon. Acest lucru poate duce la leziuni tisulare grave, sau chiar moartea.

Monoxidul de carbon, ce este

Monoxidul de carbon este un gaz incolor, inodor, fără gust produs prin arderea benzinei, lemnului, propanului, cărbunelui sau a altor combustibili. Aparatele și motoarele ventilate necorespunzător, în special într-un spațiu etanș sau închis, pot permite acumularea monoxidului de carbon la niveluri periculoase.

Dacă credeți că dumneavoastră sau cineva cu care sunteți poate avea intoxicații cu monoxid de carbon, intrați în aer curat și solicitați asistență medicală de urgență.

Prof. Univ. Dr. Diana Iliescu-Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală Iași, medic legist, a vorbit, în exclusivitate pentru DC Medical despre particularitățile intoxicației cu monoxid de carbon.

”În cazul intoxicației cu fum vorbim de monoxid de carbon. În acest caz, decesul este foarte rapid. Victima încearcă să se salveze, dar are o slăbiciune musculară care nu îi mai permite să se deplaseze. Este conștientă până la un punct. 

Victimele intoxicației cu monoxid de carbon sunt găsite cu mâinile pe clanță, căzute aproape de ușă. Încearcă să se salveze, dar nu mai pot”, a explicar prof. univ. dr. Diana Iliescu-Bulgaru, în exclusivitate pentru DC Medical. 

Intoxicația cu monoxid de carbon, simptome

Semnele și simptomele intoxicației cu monoxid de carbon pot include:

- Dureri de cap 

- Slăbiciune

- Amețeală

- Greață sau vărsături

- Dificultăți de respirație

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel