Întoarcerea lui Saturn, la 29 de ani: de ce este un moment important în viața oricui

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Astrologul Daniela Simulescu spune că Întoarcerea lui Saturn este, practic, pilonul vieții de adult. Se întâmplă în jurul vârstei de 29 de ani, deși efectele pot începe de la 27. A doua întoarcere a lui Saturn are loc în jurul vârstei de 58 de ani, iar a treia poate fi prezentă la sfârșit de 80. Mai exact, la 87.

Acest eveniment marchează un eveniment planetar cu importanță deosebită și aduce o serie de schimbări intense. Apropierea de a treia decadă a vieții este văzută ca un vârtej, încărcat de turbulențe și teste.


Anul 2022 este destul de marcat de Saturn. La fel va fi și 2023, când avem de-a face cu Întoarcerea lui Saturn în Pești, din martie. În astrologia tradițională, Saturn este cunoscut și sub denumirea de "Marele Malefic", pentru că vine să ne testeze maturitatea, fiind asociat cu trecerea timpului, cu trecutul și cu bătrânețea. La naștere, Saturn există în harta noastră natală, iar după 29 de ani, revine în poziția inițială, cu un test suprem pentru fiecare dintre noi. Tradițional, o numim și "cumpănă", deși este un cuvânt dur.

Pe scurt, la întoarcerea sa, Saturn reușește să te aducă pe alt drum. Până la 29 de ani, poate că ai trăit după regulile învățate din familie sau ai făcut doar ce ți s-a părut ție că este bine. Viața a curs de la sine. În schimb, de la această vârstă, trebuie să revizuiești toată viața și să te gândești dacă faci ceva pentru că vrei sau doar pentru că așa trebuie. De aceea, toți cei care s-au născut la începutul anilor 1990, pot trece prin tot felul de schimbări.

Deci, ce face Saturn? Acesta se poate manifesta pe două planuri. Dacă ai un parcurs serios și responsabil, poți să construiești lucruri mărețe cu ajutorul lui. În caz contrar, dacă ești pe o cale greșită și te bazezi doar pe niște tipare generationale, la 29 de ani o să parcurgi diferite crize. O poți lua de la capăt, pentru că nu erai unde trebuie. Saturn îți demonstrează și că timpul este limitat și că trebuie să începi să faci ceva cu viața ta.

 

De altfel, Saturn nu încurajează nici ceea ce este complicat, exagerat sau construit cu superficialitate. Saturn are puterea să te dărâme, dar și să te ajute să reconstruiești. Deși acest eveniment se întâmplă în jurul vârstei de 29 de ani, a doua întoarcere poate să apară la 58, când poți să te confrunți cu diferite întâmplări: ieși la pensie, ai o problemă de sănătate sau începi o altă viață. 

 

Citește continuarea pe ASTROSENS.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel