Interviu nepublicat până azi, acordat de Mitică Popescu unui ministru al Culturii. ”Tatălui meu îi era rău când mă vedea la televizor”

Data actualizării: | Data publicării:
Mitica Popescu TVR
Descriere foto: Mitica Popescu TVR

Ultimul interviu al marelui actor Mitică Popescu, realizat  în luna noiembrie 2022 de către Ionuț Vulpescu a fost postat astăzi pe platforma youtube de către fostul ministru al Culturii. Ionuț Popescu pregătise interviul pentru primul episod din nou an al podcastului său „Avangarda”.


Mama lui Mitică Popescu dorea ca fiul său să ajungă preot. Nici tatăl actorului nu a fost bucuros când fiul său a început să joace teatru.

Tatălui meu îi era rău când mă vedea la televizor


”Am tot avut discuții cu taică-meu, își amintește Mitică Popescu. De câte ori mai stăteam așa, la un pahar de vin, mă întreba: de meserie când te apuci? Asta până când nu a mai fost. El nu a venit la spectacolele mele.

Ionuț Vulpescu: De ce nu a fost?

M.P: Așa, spunea, că îi e rău când mă vede la televizor. Și pentru asta s-a încăpățânat, că eu nu am făcut o meserie. Am făcut un liceu industrial, tot datorită lui, nu am făcut liceul teoretic. Am ieșit subinginer și spera să mă duc la Politehnică....

I.V: Putem face o comparație între a fi preot și a fi actor? Sunt vocații. Aș vrea să vă întreb cât din ceea ce ați făcut dvs. în vocația de actor e datorită talentului și cât e voința lui Dumnezeu?

M.P: Fără Dumnezeu nu se întâmplă nimic, pentru că talentul nu se învață. E dăruit de Dumnezeu. Șansa ți-o dau oamenii, tu ești obligat să muncești. Fără muncă nu se poate! Talentul, cum am spus, vine de la Dumnezeu, și trebuie să muncești, să îl respecți, ca să îl întreții viu.

Acum, cu școală e mai greu în teatru
În 1957, Mitică Popescu, student în anul II la Teatru,  a fost arestat, condamnat la trei ani de închisoare și trimis în coloniile de muncă de la Periprava, Salcia, Balta Brăilei.

”Niște prieteni, la o petrecere de Sf. Ștefan, scriseseră la Ambasada Americană scrisori, își amintește actorul. Bineînțeles că acestea n-au ajuns nicăieri, iar unul dintre invitați a anunțat pe cine trebuie. Ei au fost arestați prin ianuarie-februarie, și probabil că au fost întrebați cine a mai fost pe acolo. Eu și cu o domnișoară, care era prietena unuia dintre ei, am fost arestați în noiembrie. De la Institut au venit și m-au luat. E greu de crezut că tineretul poate, acum, să înțeleagă...

I:V: Este momentul cel mai greu pe care l-ați avut în viață?

M.P: Acesta, pierderea părinților și a sorei...

 

Citește continuarea interviului pe DC News. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel