Întâlnire cu Arta: Felicia Filip ne aduce Festivalul Opera Copiilor – Zeci de spectacole și atracții la Opera Comică pentru Copii / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Sâmbătă, ora 13:00, aveți „Întâlnire cu arta”, pe Spectacola și DC News.

„Întâlnire cu arta”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă la Spectacola și DC News, este întâlnirea dumneavoastră cu lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă, prin ochii și poveștile unor invitați de seamă. O oră în care vă invităm să vă desprindeți de cotidian și să pășiți în lumea artiștilor, să le aflați poveștile, să le cunoașteți munca și să vă lăsați inspirați de frumos și emoție. 

Georgiana Ioniță Toader, gazda emisiunii, își propune ca în fiecare săptămână să vă surprindă cu poveștile invitaților ei, dar și să vă deschidă apetitul pentru artă. 

Săptămâna aceasta, soprana Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii, vine în platoul Spectacola și DC News pentru a vă invita la  Festivalul Opera Copiilor.

 

VIDEO: 

Timp de 11 zile, în perioada 26 mai – 11 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a șaptea ediție F.O.C., unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități grozave, desfășurate atât în locurile binecunoscute, cât și în spații deschise în premieră publicului.

Festivalul Opera Copiilor este unul dintre proiectele emblematice ale Operei Comice pentru Copii, organizat începând din 2015, în jurul datei de 1 iunie, Ziua Mondială a Copilului. Deschiderea oficială a evenimentului are loc pe 26 mai, începând cu ora 17, iar în zilele de 27 și 28 mai, precum și pe 1, 2, 3, 4, 5, 9 (orele 17-21), 10 și 11 iunie, festivalul este este deschis publicului în intervalul orar 10-21. Printre atracțiile nelipsite se numără Piscina cu Bile, Grădina cu Fluturi și Plante Exotice, Râul OCC – singurul navigabil din București, și Aventura Parc. 

Începând din acest an, Festivalul Opera Copiilor se adresează și bebelușilor! La ediția curentă va fi inaugurată zona Bebe F.O.C., cu atracții destinate exclusiv copiilor de 0-3 ani, în urma feedback-ului primit de la participanții festivalurilor Bebe Fest OCC. De asemenea, o atenție sporită va fi acordată și lecturii, prin amenajarea zonei Book F.O.C., care găzduiește Librăria OCC precum și lansări de carte ale autorilor de volume pentru copii. Cei pasionați de sceno-tehnică vor avea la această ediție acces la F.O.C. Misterium, un spațiu deschis în premieră publicului în cei opt ani de când Opera Comică organizează festivaluri pentru copii.

Pe lângă activitățile și atracțiile amenajate în aer liber și în spații neconvenționale, festivalul cuprinde peste 30 de reprezentații, programate în Sala Mare, în Salonul Mozart și în Grădina OCC. 

 

„School of Rock” revine la OCC,  în Festivalul Opera Copiilor

Musicalul „School of Rock”, de Andrew Lloyd Webber, programat în Sala Mare, în perioada 26 mai – 5 iunie, ilustrează, prin muzica senzațională și interpreții de excepție, o poveste despre visuri frânte și visuri împlinite, transmisă de o distribuție alcătuită preponderent din copii și adolescenți. Super-producția este  totodată și o lecție de parenting, într-o epocă din ce în ce mai atentă la relația părinte-copil-profesor - încă un motiv pentru a se afla în programul unui festival dedicat Zilei Mondiale a Copilului!

În Salonul Mozart, începând cu 27 mai, spectactorii pătrund în „Universul magiei”, alături de magicianul Bogdan Muntean, care își completează de fiecare dată numerele de magie cu glume și îi implică pe copii în spectacol. 

Scena din Grădina OCC găzduiește spectacolele de balet „Poveste vieneză” și „Mirandolina”, dar și spectacole muzicale invitate: „Cei trei purceluși”, „Muck cel mic”, „Castelul Vrăjitoarei”, precum și orele deschise ale Atelierelor Micul Artist.

Ultimul weekend de festival prilejuiește publicului reîntâlnirea cu Don Quijote, un personaj care-și spune povestea în pași de dans, în baletul care-i poartă numele, programat în Sala Mare pe 10 și 11 iunie.

Nu ratați emisiunea „Întâlnire cu arta”, de sâmbătă, 27 mai, de la ora 13:00. Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TV

 

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro  și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201               

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania                   

 


Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/                

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola               

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en                  

Site: https://www.spectacola.ro/                   

TikTok: https://www.tiktok.com/@spectacola               

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel