Insolație: simptome, complicații și măsuri de PRIM ajutor. Ce se întâmplă în corp și ce să faci ca să o eviți

Data publicării:
Foto Freepik @eugeneshemyakin9
Descriere foto: Foto Freepik @eugeneshemyakin9

Ce se întâmplă în corp când faci insolație, care sunt simptomele și ce afecțiuni faci de la căldură. Ce să faci pe căldură ca să nu faci insolație.

Insolația este cea mai gravă boală legată de căldură și apare atunci când organismul nu-și mai poate controla temperatura.

Ce se întâmplă în corp când faci insolație?

Temperatura corpului crește rapid, mecanismul de transpirație cedează, iar organismul nu se poate răci. Atunci când se produce un accident vascular cerebral din cauza căldurii, temperatura corpului poate crește până la 106°F sau mai mult în 10 până la 15 minute. Valul de căldură poate provoca invaliditate permanentă sau decesul dacă persoana nu primește tratament de urgență.

Bolile legate de căldură, cum ar fi insolația, apar atunci când organismul se străduiește să se răcească. Corpul uman folosește transpirația ca mijloc de răcire, dar în caz de căldură extremă, transpirația nu poate întotdeauna să răcească organismul. Acest lucru poate fi deosebit de problematic în perioadele cu umiditate crescută.

"Când umiditatea este foarte mare, transpirația noastră nu se poate evapora și se scurge de pe corp. Transpirația trebuie să se evapore pentru a fi eficientă pentru a elibera căldura. Dacă se scurge de pe corpul nostru, atunci este o transpirație risipitoare. Condițiile mai umede prezintă această provocare. Atunci când temperatura depășește 80 de grade și umiditatea este mai mare de 75 la sută, riscul de accidentare din cauza căldurii este ridicat", spune Micah Zuhl, doctor în științe, profesor asistent în cadrul departamentului de sănătate, exerciții fizice și sport de la Universitatea din New Mexico, potrivit Healthline.

Insolație - Simptome
 

Oficialii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) recomandă ca persoanele în vârstă, copiii foarte mici, persoanele cu boli mintale și cele cu probleme cronice de sănătate să fie cele mai expuse riscului de îmbolnăvire din cauza căldurii.

Cu toate acestea, chiar și tinerii sănătoși pot fi afectați dacă nu sunt atenți.

Experții spun că este în regulă să faceți exerciții fizice pe căldură, dar avertizează că, fără precauții adecvate, supraîncălzirea este o posibilitate.

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel