Înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu, amânată. Familia refuză să îi ridice trupul neînsuflețit de la morgă

Data publicării:
Nelu Ploieșteanu, sursa foto Facebook
Descriere foto: Nelu Ploieșteanu, sursa foto Facebook

Înmormântarea regretatului Nelu Ploieșteanu a fost amânată. Familia artistului refuză să îi ridice trupul neînsuflețit de la morgă, până ce autopsia nu este gata. 

Nelu Ploieșteanu urma să fie înmormântat duminică, pe 4 aprilie, însă familia artistului refuză să ridice trupul neînsuflețit al acestuia, până când nu au rezultatul autopsiei, potrivit SpyNews.

Cu o zi înaintea morții artistului, familia primise notificare de la DSP că perioada de carantină a luat sfârșit, semn că există posibilitatea ca artistul să nu mai fi fost contagios cu noul coronavirus.

Rasturnare de situație în cazul morții lui Nelu Ploieșteanu. Ce spune Mara Bănică despre diagnosticul artistului

Problema este că ieri, doamna Elena, soția lui Nea Nelu, a primit un telefon de la DSP în care a fost anunțată că pot ieși din carantină. Și dumneaei, și Nea Nelu. Deci, legal, nu mai exista pericolul răspândirii virusului și nici nu cred că îl mai avea în organism”, a povestit Mara Bănică, la Antena 3, în ziua în care Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață. 

Mai mult, nici autoritățile nu au vrut să elibereze un document prin care să ateste că artistul nu mai era pozitiv COVID în momentul decesului, astfel că rudele au declarat că nu îl vor înmormânta  până ce nu i se efectuează autopsia.

Astfel, după ce solicitarea autopsiei a fost aprobată, trupul neînsuflețit al marelui artist va fi dus, în cursul zilei de azi, la Institutul Național de Medicină Legală. 

După ce INML va stabili cauza morții marelui artist, rudele vor începe pregătirile de înmormântare.

Interpretul de muzică lăutărească va fi înmormântat în Cimitirul Străulești 2, lângă fiul său. Mihăiță, unicul fiu al lui Nelu Ploieșteanu, a murit la doar 32 de ani. Acesta era imobilizat la pat, fiind bolnav de tetrapareză spastică. Cauza degradării lui a fost un vaccin făcut în copilărie. Spre sfârșitul lunii aprilie 2018, Nelu Ploieșteanu și soția sa aveau să trăiască cel mai greu moment din viața lor. Unicul lor fiu a decedat, lăsând în urma lui multă durere.

 

Marele artist s-a stins din viață vineri, pe 2 aprilie. Nelu Ploieștanu se afla internat la Spitalul Floreasca din București din 18 martie, iar starea sa de sănătate s-a agravat tot mai mult, saturația oxigenului fiind de 50%. Plămânii săi au fost afectați în proporție de 70%. Nelu Ploieșteanu a mai avut probleme cu sistemul respirator, în anul 2013, atunci când s-a contruntat cu o pneumonie severă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel