Îngrijirea unghiilor în sarcină. Ce este interzis să facem în această perioadă. Tina Dobre, nail artist: „Încerc să le feresc de...”/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Tina Dobre, nail artist și trainer, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum ne îngrijim corect unghiile în sarcină. 

Chiar și atunci când sunt însărcinate, femeile tind să arate întotdeauna bine. Multe din ele, însă, își pun întrebarea – pot apela oare la unghiile tehnice în timpul sarcinii? Există o mulțime de teorii și presupuneri despre nocivitatea unghiilor tehnice în timpul gravidității.

Îngrijirea unghiilor în sarcină

Tina Dobre, nail artist și trainer, a fost invitata Georgianei Ioniță, în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, acolo unde a dezvăluit cum își pot îngriji corect unghiile viitoarele mămici. Tina Dobre a mărturisit că nu există niciun pericol legat de tehnicile folosite la unghii și femeile gravide. Specialista a precizat că materialul nu are cum să afecteze unghia. Singurul lucru care poate să afecteze unghia este pilirea excesivă a acesteia. Totodată, Tina Dobre este de părere că fiecare femeie trebuie să poarte o discuție cu medicul care îi monitorizează sarcina și să-i explice ce are voie să facă și ce nu. Cu toate astea, nail artistul susține că este foarte atentă ca luminile UV să nu atingă burtica viitoarei mămici, acesta fiind singurul factor nociv. 

Vezi și: Cum ne îngrijim corect unghiile acasă. Vera Varvara: „Asta e una dintre cele mai mari greșeli pe care o fac fetele”

„Dacă clienta crede că poate să fie afectată sau o sperie gândul său, atunci nu facem unghiile cu anumite tehnici. Din punct de vedere tehnic, materialele nu au posibilitatea să intre în organism absolut deloc și nu afectează. Practic, niciun material nu afectează. Singurul lucru care poate să afecteze unghiile este pilirea excesivă. Pila este cea care poate să distrugă unghiile, nu materialul. De foarte multe ori am auzit mitul acesta că gelul strică unghiile, dar oja permanentă nu strică. Contează cum le dai jos, în primul rând și contează tehnicianul care îți face manichiura. Dacă el îți pilește foarte mult placa unghială sau dacă tu ai stat două luni de zile cu acea manichiură și după nu ai mai putut și ai smuls gelul de pe ele, normal că s-a pilit excesiv și s-a subțiat. Dar, dacă te duci la un tehnician și îți îndepărtează corect ceea ce ai tu pe unghii, unghia nu va fi afectată. Diferență între materiale nu există, pentru că materialul nu are putere să afecteze unghia, mai ales organismul nostru. 
Legat de femeile însărcinate, contează mult și medicul pe care îl are și ce o sfătuiește. Eu întotdeauna le spun la fete să țină cont de ceea ce le spune medicul. Dar, dacă ea vrea să-și pună în continuare unghii tehnice, să își pună material pe ele, cu siguranță eu îi explic că nu are cum să afecteze. Singurul lucru de care eu țin cont este lumina UV. Încerc să le feresc de lumina lămpii, să nu bată pe burtică. Pentru mine, psihic, este mai bine. Nu neapărat că ar afecta, dar este mai bine ca razele UV să nu fie acolo.”, a declarat Tina Dobre, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Citește și: Trendurile în materie de unghii pentru toamna anului 2023. Tina Dobre, nail artist, explică: „Se poartă foarte mult la ora actuală”/ EXCLUSIV

Urmărește emisiunea integral mai jos: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel