Ingredientul simplu care te ajută să cureți cuptorul ușor și rapid. E nelipsit din orice bucătărie

Curățarea cuptorului tău va fi mai ușoară dacă apelezi la acest ingredient simplu. 

Curățarea cuptorului ar putea fi cea mai detestată sarcină din întregul proces de curățenie din gospodărie. Cu toate acestea, ar trebui să se facă la fiecare trei până la șase luni pentru a menține cuptorul în stare bună de funcționare și pentru a reduce riscul de contaminare a alimentelor cu arome neplăcute.

În timp ce multe cuptoare sunt prevăzute cu o funcție de autocurățare care blochează aparatul și arde murdăria cu o căldură supraîncărcată, această metodă nu este cea mai sigură, iar mulți oameni preferă să facă singuri treaba folosind fie detergenți de bucătărie blânzi, fie metode mai naturale, cum ar fi oțetul, sucul de lămâie sau bicarbonatul de sodiu.

 Deși toate aceste metode reduc potențiala expunere a alimentelor la substanțe chimice agresive și evită riscul de a inhala vapori neplăcuți sau potențial periculoși în timp ce frecați cuptorul, toate acestea necesită, de asemenea, un cuptor rece pentru a funcționa în siguranță și în mod eficient. În mod frustrant, uneori, în momentul în care cuptorul se răcește, cea mai multă murdărie s-a lipit deja de suprafață. 

Dacă doriți să vă scutiți de bătaia de cap de a freca pe o mizerie tare și lipită data viitoare când veți folosi cuptorul, este timpul să apelați la un alt element de bază din bucătărie: sarea. 


Dacă aplicați imediat sarea pe o pată, va face ca curățarea ulterioară să fie mult mai puțin complicată.


Sarea, de ajutor în curățarea cuptorului


Expertul în curățenie Nathan Ripley a declarat pentru Real Simple că cel mai bun mod de a împiedica petele să se lipească de cuptor este să le tratezi imediat folosind puțină sare de masă standard. După cum a explicat Ripley, "în timp ce coaceți, uneori pot apărea scurgeri de la alimentele pe care le pregătiți pe suprafața cuptorului. În acest caz, deschideți rapid cuptorul și presărați puțină sare pe scurgere. După ce cuptorul s-a răcit, îți va fi mai ușor să îndepărtezi acea pată".


Sarea funcționează ca agent de curățare deoarece este atât abrazivă, cât și absorbantă în mod natural. Turnând sare într-o mizerie încă umedă în cuptorul cald imediat după ce ați scos mâncarea, aceasta poate absorbi o parte din mizerie și o poate împiedica să se lipească prea ferm de podeaua cuptorului, făcând-o mai ușor de curățat cu apă sau suc de lămâie după ce cuptorul s-a răcit. Efectuarea acestor curățări rapide pe alocuri va face mai ușoară curățarea periodică a cuptorului mare și va ajuta, de asemenea, la menținerea germenilor la distanță, deoarece sarea are proprietăți antibacteriene ușoare, potrivit tastingtable.com. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 10 aug 2023, 10:25 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience