Ingredientul pe care trebuie neapărat să-l adaugi la masa de dimineață. Îți poate îmbunătăți memoria și te poate feri de mai multe boli

Data publicării:

Iată care este alimentul pe care nu trebuie să-l mai omiți din a-l savura la prima masă din zi, întrucât are beneficii uimitoare pentru sănătate.

După cum bine știi deja, fulgii de ovăz sunt unul dintre cele mai bune alimente pe care le poți consuma la micul dejun. Acest carbohidrat complex poate îmbunătăți digestia, poate ajuta la pierderea în greutate, poate reduce nivelul de zahăr din sânge și poate oferi și o serie de alte beneficii. Și, datorită faptului că este super versatil, poți adăuga extrem de multe alte ingrediente benefice în amestec. În acest sens, acest preparat este o adevărată comoară pentru sănătatea creierului tău.

Așadar, pentru ca prima masă din zi să fie perfectă pentru organismul tău, specialiștii au spus faptul că mai trebuie să adaugi un aliment prețios în farfurie. Este vorba despre afine, niște fructe bogate în antioxidanți, care reprezintă una dintre cele mai sănătoase alegeri pentru bolul tău de ovăz de dimineață, potrivit shefinds

Citește și: Alimentul cu cei mai mulți antioxidanți. Are beneficii uimitoare pentru sănătate. Mario Popescu: „Ne apără împotriva infecțiilor, celulor canceroase”

Afine, fructele perfecte pentru sănătatea creierului

Fructele de pădure sunt considerate a fi niște superalimente pentru sănătatea ta generală. Acestea sunt bogate în fibre, dar conțin și multe alte beneficii pentru sănătate. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de sănătatea creierului tău, motiv pentru care specialiștii recomandă amestecarea lor constantă în fulgii de ovăz. Acest lucru te mai ajută să-ți îmbunătățești, de asemenea, și memoria, dar ajută și în alungarea declinul cognitiv, care vine odată cu înaintarea în vârstă.

„Afinele au o concentrație foarte mare de antioxidanți. Acest lucru ajută la echilibrarea cantității de radicali liberi și la contracararea stresului oxidativ din organism. S-a dovedit că stresul oxidativ accelerează procesul de îmbătrânire a creierului și duce la o funcționare deficitară a acestuia.

Pe măsură ce îmbătrânim, memoria începe și ea să fie mai redusă. Cu toate acestea, antioxidanții din afine pot ajuta la protejarea împotriva acestui declin prin reducerea stresului oxidativ și a inflamației.”, mai spun specialiștii.

VEZI și: Trei gustări care te ajută să slăbești și reduc riscul de cancer. Trebuie să le consumi cât mai des

Afinele pot reduce bolile creierului

Mai mult, un alt lucru important de menționat este faptul că o doză zilnică de afine ar putea chiar să fie capabilă să-ți reducă riscul de boli ale creierului. 

„Studiile sugerează faptul că consumul de afine ar putea avea și un efect protector împotriva bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson.”, mai spune specialistul.

Partea cea mai bună este că există extrem de multe moduri de a integra afinele în dieta ta, astfel încât să te poți bucura zilnic atât de o masă plină de beneficii nutriționale, cât și de una delicioasă. De asemenea, aceste fructe nu au nici foarte multe calorii, astfel încât ai toate motivele să „abuzezi” de ele, fără să te îngrijorezi vreo clipă de faptul că ai putea acumula kilograme în plus. 

VEZI și: Semințele de chia, beneficii uimitoare în dietă. Trebuie să le consumi în fiecare dimineață



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel