Ingredientele cosmetice pe care trebuie să le evităm în perioada sarcinii. Ioana Marinescu: „Pot să ajungă în microcirculație și în circulația fătului”/ EXCLUSIV

Data publicării:
Sursa foto: Ioana Marinescu, fondator Plush BIO, Farmacist Formulator
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Ioana Marinescu, fondator Plush BIO, Farmacist Formulator

Ioana Marinescu a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt ingredientele cosmetice pe care trebuie să le evităm în perioada sarcinii. 

Ioana Marinescu, Fondator IMar Skin, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, acolo unde a dezvăluit care sunt ingredientele cosmetice pe care trebuie să le evităm în perioada sarcinii.

Vezi și: Măștile de față, necesare în rutina de îngrijire. Ioana Marinescu: „E foarte important să înțelegi tenul.” De câte ori trebuie să le aplici / VIDEO

Ingredientele cosmetice pe care trebuie să le evităm în perioada sarcinii

Ioana Marinescu a mărturisit că este foarte important să evităm anumite ingrediente cosmetice în sarcină. printre acestea se numără retinoizii, uleiurile sintetice, ftalații, dar și BHA. 

„Sunt anumite ingrediente pe care ar trebui să le evităm în perioada sarcinii, pentru că pot să ajungă în microcirculație și în circulația fătului și clar noi vrem să-i fie copilului doar bine și să nu aducem nimic care ar putea să aducă un mic neajuns bebelușului. Fiecare mămică care rămâne însărcinată, face un search pe Google și află ce nu trebuie să facă și mi se pare absolut normal, deoarece este senzația de a proteja copilu, este instinctul matern. Se creează în noi atât de puternic sentimentul acesta de mamă, încât dorim să protejăm de orice, de când este o mică sămânță în noi, până când este ditamai copilul și om în toată firea. Retinoizii nu ar trebui folosiți în timpul sarcinii. Se știe că nici vitamina A ingerată nu ar trebui luată, pentru că retinoizii interni pot fi teratogeni, iar externi, evident, aduc neajunsuri fătului. 

Dacă, accidental, folosim o cremă cu retinoizi, nu se întâmplă nimic, dar da, este important să nu fie folosiți în perioada sarcinii. Din punctul meu de vedere, în momentul în care aflăm că suntem însărcinate, trebuie să ne facem o organizare a ritualului să vedem ce folosim și ce nu folosim. Este înțelept să îi oferim cea mai bună venire pe lume bebelușului nostru și clar să îi oferim șansa celei mai liniștite sănătăți posibile. Ftalații, de asemenea, ar trebui evitați. Sunt ingrediente care s-ar putea afla în anumite cosmetice. Anumite tipuri de acetone ar trebui și ele evitate. De asemenea, parfumurile chimice. Pe perioada sarcinii este bine să evităm și BHA, produsele sintetice, uleiurile sintetice. Este bine ca pe perioada sarcinii să faci o detoxifiere din toate punctele de vedere, atât alimentară, dar și a cremelor pe care le folosim, pentru că uleiurile sintetice, de exemplu, sunt niște derivați de petrol, care nu sunt indicate în perioada sarcinii. Aș merge pe ceva natural, cu mențiunea că și naturalul poate să fie periculos uneori. Uleiurile esențiale trebuie întotdeauna diluate. Nu este bine să le folosești în cantități mari nici măcar atunci când nu ești însărcinată. Uleiurile esențiale sunt fabuloase, dar în cantități foarte mici.”, a mărturisit Ioana Marinescu, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Citește și: Principalele diferențe dintre cremele de zi și de noapte. Ioana Marinescu: „Ar trebui să știm asta și din tinerețe să gestionăm bine îmbătrânirea pielii” 

Vezi interviul integral mai jos:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel