Incendiu la o stație de metrou din Capitală. S-a activat planul roșu

Data publicării:
Captură video RTV
Descriere foto: Captură video RTV

Circulaţia metroului pe magistrala M2 a fost întreruptă, marţi, după ce s-a înregistrat o degajare de fum în subteran la staţia de metrou Piaţa Romană.

Conform România TV, pompierii bucureşteni intervin pentru a remedia rapid problema. Nu se ştie momentan de la ce a pornit incendiul, însă, conform imaginilor România TV, sunt degajări de fum în tunel. 

De asemenea, pentru moment nu se ştie dacă sunt blocate persoane în subteran. 

Conform sursei citate, ar putea fi vorba despre un scurtcircuit. 

"Sursele mele spun că ar fi persoane prinse în subterane. Apelul la 112 s-a dat la 8:55. Sunt 30 de pompieri în subteran. Este o adevărată mobilizare acolo. Dacă aveţi drum prin Piaţa Romană, ar fi bine să evitaţi zona, pentru că s-a activat Planul Roşu de Intervenţie", a transmis Roxana Ciucă, reporter România TV., potrivit DC News.

 

Update: Circulaţia trenurilor pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate din cauza unei defecţiuni tehnice la un tren

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate, începând cu ora 8:50, din cauza unei defecţiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni, iar între staţiile Universitate şi Piaţa Victoriei nu se circulă, informează marţi Metrorex.

Potrivit reprezentanţilor companiei, la trenul respectiv a avut loc o defecţiune cu degajare de fum, din cauza frânării.

"În urma defecţiunii, trenul va fi retras din circulaţie pentru analiză şi remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulaţia pe Magistrala 2 să se reia în condiţii normale.
Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat", spune compania.

Potrivit sursei citate, ca urmare a defecţiunii tehnice cu degajare de fum din Piaţa Romană, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituţiile abilitate pentru verificare şi acordare de sprijin în caz de nevoie.

"Călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel şi deconectarea de la energia electrică a acestuia. Menţionăm că pasagerii aflaţi în trenul defect nu au fost puşi în niciun moment în pericol, iar ca urmare a situaţiei create aceştia vor fi debarcaţi prin tunel. Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate, iar între staţiile Universitate şi Piaţa Victoriei nu se circulă", precizează operatorul de transport subteran

Știre inițială: 

"În acest moment se realizează evacuarea călătorilor. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime", precizează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Acţionează opt autospeciale de stingere, SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori.

În urma informaţiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecţiune tehnică.

"Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum. Metroul este în tunel, la o distanţă de aproximativ 20-30 m de peron", arată sursa citată.

Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona staţiilor de metrou Romană, Universitate şi Piaţa Victoriei. 


Staţiile de metrou Piaţa Victoriei şi Universitate - evacuate


Toţi călătorii aflaţi în staţiile de metrou Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi în urma degajării de fum din subteran, dar continuă intervenţia pentru evacuarea călătorilor la staţia Romană, informează ISU Bucureşti-Ilfov, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel