Încălzirea casei în timpul iernii. La câte grade e indicat să menții temperatura. Explicațiile specialiștilor

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Încălzirea casei în timpul iernii este crucială pentru a trăi confortabil. Dar câte grade ar trebui să avem în locuință.

Încălzirea casei este absolut necesară în timpul sezonului rece. Întreaga Europă se uită cu îngrijorare la lunile de iarnă, iar autoritățile ne recomandă să menținem termperatura din casă la un nivel mai scăzut pentru a face economie de resurse. Doar că specialiștii din domeniul medical vin cu sfaturi în ceea ce privește temperatura optimă pe care ar trebui să o avem în casă. Află care este cea mai bună temperatură pentru a seta termostatul în timpul nopții și al zilei.

Trebuie să setați termostatul la ceva, dar cum decideți ce număr este corect? Unele familii au argumente masive asupra temperaturii care este cea mai confortabilă. A decide ce temperatură va fi sănătoasă pentru întreaga familie se poate simți ca o sarcină dificilă, dar există câteva reguli cheie pe care ar trebui să le acordați atenție. 


Încălzirea casei, reguli generale

Cea mai confortabilă temperatură a camerei va varia în funcție de preferințele personale, de sezon și de zonele din casă în care locuiți. Majoritatea oamenilor pot fi de acord că un interval sănătos va merge de la 20 – 24 de grade Celsius.  În funcție de o serie de alți factori, puteți prefera o temperatură în locul alteia.

Standardele Organizației Mondiale a Sănătății

Dacă încă nu sunteți sigur la ce temperatură să vă setați casa, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) are câteva lucruri de spus. Ei au propriile criterii pentru ceea ce constituie o temperatură sănătoasă a camerei. Potrivit OMS, aceasta va varia în funcție de persoanele care locuiesc sau lucrează în clădire.

Un adult îmbrăcat corespunzător, care este considerat normal și sănătos, ar trebui să se simtă confortabil într-o cameră unde temperature  este de aproximativ 18 grade C. Dacă sunteți predispus la probleme respiratorii sau alergii, nu trebuie să setați niciodată termostatul sub 16 grade C. De asemenea, OMS continuă să spună că persoanele cu handicap, persoanele în vârstă sau foarte tinere ar trebui să trăiască cu temperaturi nu mai mici de 20 de grade C.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel