În cât timp se elimină alcoolul și drogurile din organism. Diana Bulgaru, avertisment: Băuturile alcoolice sunt considerate droguri

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Diferența dintre droguri și alcool, ce trebuie să știi. În cât timp se elimină din organism.

Diferența dintre droguri și alcool, în cât timp se elimină din organism și care sunt elementele pe care medicii le iau în considerare. Drogurile sunt, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, substanţe psihoactive care, atunci când sunt consumate, sunt capabile să modifice echilibrul psiho-fizic al unui individ.

Alcoolul, cocaină, morfină/heroină şi cannabisul sunt considerate substanţele de bază de la care provin toate celelalte. Drogurile sunt substanţe naturale sau de sinteză care au capacitatea de a crea dependenţă. Toate substanţele psihoactive acţionează la nivel cerebral, servindu-se de complicatul mecanism al plăcerii. Atunci când comportamentul care provoacă plăcere este repetat, dorinţa nu se diminuează, ci devine obsesie şi dependență.

Diferența dintre droguri și alcool, în cât timp se metabolizează

Prof. Univ. Dr. Diana Iliescu-Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală Iași, medic legist, a vorbit, în exclusivitate pentru DC Medical despre băuturile alcoolice și droguri și în cât timp se elimină acestea din organism. De reținut este faptul că și băuturile alcoolice sunt considerate droguri, acestea provocând dependență. 

”Alcoolul se metabolizează cu 0.15 grame pe oră, teoretic. Metabolizarea este influențată de diferite particularități ale organismului, de bolile asociate, de structura organismului, de toleranța organismului la alcool. În principal, se metabolizează cu 0.15, dar depinde și de tipul de băutură consumată. Există băuturi de grade foarte mari, la care metabolizarea este mult mai lentă.

La droguri, metabolizarea depinde de foarte mulți factori. Nu pot fi date anumite criterii de consum. Depinde de cantitate, de metabolizare, de tipul de drog, mai ales că sunt mii de droguri. Toate drogurile sunt periculoase, dar LSD este mai periculos”, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, prof. univ. dr. Diana Iliescu - Bulgaru. 

Ce este alcoolul

Alcoolul este clasificat ca un depresiv, ceea ce înseamnă că încetinește funcțiile vitale - ducând la vorbire tulbure, mișcare instabilă, percepții perturbate și incapacitatea de a reacționa rapid. În ceea ce privește modul în care afectează mintea, este cel mai bine înțeles ca un medicament care reduce capacitatea unei persoane de a gândi rațional și îi distorsionează judecata.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel