Îmbrăcămintea, risc pentru sănătatea mintală. Medic: Suntem crescuți cu anumite stereotipuri despre ceea ce este estetic

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Îmbrăcămintea poate fi riscantă pentru sănătatea mintală. Află de ce se întâmplă acest lucru.

Îmbrăcămintea poate să ne afecteze sănătatea mintală. Potrivit specialiștilor tindem să alegem haine care se potrivesc cu standardele societății, însă acest lucru poate avea efecte negative asupra sănătății noastre mintale, notează Health Shots.

Îmbrăcămintea, implicații sociale

Ați decis vreodată să purtați haine pentru a se încadra în normele societății? Se pare că ceea ce porți sau nu porți are implicații pe termen lung asupra sănătății mintale. Te poți gândi la cel puțin un caz în care ai purtat ceva și ai decis să schimbi îmbrăcămintea doar pentru că nu "se potrivea tipului tău de corp", dar se potrivea cu standardele societății.

La un moment dat, fiecare a purtat ceva doar că se încadra în tendințele actuale. Ceea ce poate nu ne-am dat seama este că a venit cu prețul sănătății noastre mintale, arată Health Shots.

Mai simplu spus, imaginea corpului este modul în care un individ își vede propriul corp. Acest punct de vedere cuprinde gândurile, sentimentele și percepția lor despre ei înșiși. Aşadar, de fiecare dată când stai în faţa oglinzii şi îţi spui că braţele arată prea flasc sau corpul arata disproporţionat, de fapt te îndepărtezi de propriul simţ al imaginii corporale. Acest tip de atac în mod regulat este suficient pentru ca stima de sine fie afectată.


Îmbrăcămintea, efect asupra sănătății

Acest efect al conformării noastre cu standardele sociale ale frumuseții ne poate afecta nu numai sănătatea mintală, ci și sănătatea noastră fizică, deoarece ne alegem haine care nu ni se potrivesc. Mai exact, îmbrăcămintea poate lăsa urme pe corp, dacă este mult prea mulată. Aceste articole pot fi incomode sau nesănătoase. Pentru a înțelege cu adevărat această nevoie de conformare trebuie mai întâi să înțelegi de unde începe totul.

Kamna Chhibber, șef de departament, sănătate mintală și științe comportamentale, Fortis Memorial Institutul de Cercetare, Gurugram a explicat ce se întâmplă în creierul nostru.

Citește continuarea pe DC Medical

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel