Ilinca Vandici, întrebare șoc pentru Alex Velea: „Ți-e frică de sărăcie?”. Ce a răspuns artistul: „Aș minți și aș fi ipocrit dacă...”

Data publicării:
Youtube / Te ascult, Ilinca Vandici
Descriere foto: Youtube / Te ascult, Ilinca Vandici

Alex Velea a vorbit despre un subiect sensibil în podcastul Ilincăi Vandici - despre sărăcie. Artistul a avut un început modest, la periferia Craiovei, iar experiențele prin care a trecut l-au făcut să fugă de neajunsuri.

Alex Velea nu s-a confruntat cu sărăcia acută, însă a avut multe neajunsuri de-a lungul vieții. Odată lovit de faimă și succes, artistul recunoaște că nu a știut ce să facă inițial cu banii și nici nu poate spune pe ce i-a cheltuit până la 30 de ani. 

Cu toate acestea, Ilinca Vandici lansează întrebarea sensibilă.

„Alex Velea, ți-e frică de sărăcie?”

„În momentul în care ai venit în București ai zis că erai fiert să mergi la un magazin de panificație să mănânci de acolo, după care ai vândut și haine. Parcă ai avut mereu o mișcare permanentă. Întrebarea este: Ți-e frică de sărăcie?”, a întrebat Ilinca Vandici.

 

„Da, frica de sărăcie mi se pare cea mai mare temere a mea. Da. Am mai fost acolo și nu vreau să mă mai duc. Nu am fost la modul exagerat. Au fost oameni mai chinuiți și mai amărâți decât mine. Aș minți și aș fi ipocrit dacă aș spune treaba asta. Am trăit ca orice familie normală. Cum erau ai mei veniți din comunism, părinți bugetari, eram toți copiii îmbrăcați la fel, mâncam toți cartofi prăjiți cu ouă. Era același stil de viață pentru toți, eram foarte fericiți toți. Nu aveam sisteme de referință. „Ia uite, ăla mănâncă fazan. Noi de ce mâncăm cârnați?!””, transmite Alex Velea.

Youtube video image

 

Care a fost momentul maturizării pentru Alex Velea

 

Momentul maturizării sale a venit atunci când a împlinit 30 de ani și se gândea ce le va oferi soției și copiilor săi, astfel că artistul și-a regândit „strategia de familie”. Educația primită este unul dintre punctele forte ale lui Alex Velea, iar acesta dorește să le ofere și mai mult decât a avut el copiilor lui. Unul dintre motivele prin care îi este frică de sărăcie este acela că nu ar mai putea aduce în casă la fel de multe pentru micuți.

„Odată cu trecerea timpului, având acum copil, mă interesează să am bani să investesc în educația lor. Îmi doresc din inimă asta. Cu asta cred că trăiesc toți părinții: Vor să le dea fiilor și fiicelor lor tot ce pot mai mult, mai mult decât au avut ei. Câteodată e bine, alteori e rău. Tu, ca părinte, tinzi să oferi copilului tău tot ce n-ai avut tu. Din punctul de vedere al educației, eu am crescut la periferia Craiovei. Multe valori le-am dobândit în școală, pe lângă ce eram educat acasă. Chiar dacă eram la o școală de cartier, profesorii și-au dat silința, ne-au înțeles cu totul și au fost foarte aproape de noi, și emoțional, și în perioada pubertății.

Copiilor mei doresc să le ofer și mai mult de atât. Legat despre întrebarea cu sărăcia, eu nu am fost niciodată avid după bani. Pe lângă mine au trecut mulți bani, cel puțin dacă ne raportăm la nivelul la care eram în Craiova. Nu am știut ce să fac cu ei. Nu aș putea să spun că i-am cheltuit exact. Nu știu pe ce i-am cheltuit, dar până la 30 de ani am agonisit mare lucru. Am făcut un pas pentru că știam că trebuie să ai o casă, să nu stai cu chirie toată viața.

Făceam 30 de ani și mă gândeam cu Antonia ce ne dorim: familie, casă etc. Bun, ce ofer eu?”, spune Alex Velea.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel