Ilie Năstase, revoltat de atitudinea foștilor colegi de Senat. Experiența care l-a uimit cu totul: „Facem ce spune liderul de grupă”

Data publicării:
Sursă foto: Youtube, Facebook/ ProSport, Valentin Enache
Descriere foto: Sursă foto: Youtube, Facebook/ ProSport, Valentin Enache

Ilie Năstase este revoltat de modul în care se fac legile din România. Cum a criticat atitudinea unui fost coleg mai tânăr: „Poftim? Păi tu nu ai mintea ta?”.

Celebrul jucător de tenis, Ilie Năstase, a dezvăluit câteva detalii despre motivul alegerii traiului în România și experiența sa în Parlamentul României 2012-2016, în poziția de senator. Fostul sportiv de performanță, deși a reușit să pună bazele unei averi considerabile, a ales să trăiască în România, chiar dacă, potrivit acesstuia, ar fi avut foarte multe opțiuni pentru a se muta. Deși menționează că sunt lucruri frumoase la România, mai multe aspecte îl deranjează, mai ales când vine vorba despre legile care organizează propria noastră societate.

„Facem ce spune liderul de grupă”

Fostul sportiv a detaliat activitatea sa din Parlament și pune accentul pe un anumit episod, atunci când un coleg mai tânăr îi explică de nu votează o lege „bună”. Cu toate acestea, fostul tenismen nu definește ce ar însemna, în concepția sa, o lege„bună” sau „rea”. El a subliniat „controlul” care ar fi fost exercitat asupra colegului său de către un „lider de grupă”.

„Nu tot, sunt și lucruri frumoase, dar în general sunt lucruri pe care noi am putea să le copiem de la alții, acolo unde merg anumite lucruri. Nu înțeleg de ce trebuie să facem noi legile. Am stat și eu trei ani în Parlament. Legile cu scăpări sunt votate cu două mâini, toată lumea sare peste mese să voteze. Legile bune, se uită toți prin tavan. Era un tânăr lângă mine și îl întreb „De ce nu votezi? E o lege bună” și el îmi spune „Domnule Năstase, dacă nu facem ce spune liderul de grupă...dacă ne arată să votam sau să nu votăm și mă vede...”. Am rămas uimit, am zis „Poftim? Păi tu nu ai mintea ta? Te controleză pe tine?”, a spus ilie Năstase, în cadrul emisiunii online cu Irina Fetecău, de la ProSport

Ce înseamnă „lucrurile normale” pe care ar trebui să le aibă românii

Mai departe, fostul sportiv de performanță dorește să tragă un semnal de alarmă în privința modului în care se fac legile în România, invocând că ar fi mai bine dacă acestea ar fi preluate în totalitate din țările vestice. În opinia acestuia, multe dintre legile, dar și propunerile de legi, din România sunt „inadecvate”.

„Vedem legi și propuneri de legi idioate, pe românește. Ia, domnule, o lege, copiază o lege care a mers la „proștii” ăia care a mers o sută de ani, ia-o pe aia că e bună. Eu nu cred că se dorește să dorim o țară așezată cu lucruri normale. Omul să aibă cel puțin o vacanță sau două, să aibă o mașină, să aibă o casă. Păi îi aud pe unii „Bă, are casă, dar are și mașină”. Adică răutatea asta...Păi stai puțin. Legile noi le facem, noi votăm, noi trebuie să tragem la răspundere. De ce nu o facem? De ce ne frică? Păi noi îi ajutăm pe străinii care ne-au făcut rău nouă. Doamne ferește, unde suntem? Treziți-vă fraților.”, a mai explicat invitatul, potrivit sursei menționate.

Ilie Năstase, despre activitatea de senator, în 2015, înainte de a-și încheia mandatul

Dacă ne întoarcem cu opt ani în urmă, fostul sportiv spunea, în timp ce își exercita activitatea de senator, că nu și-a dorit această funcție. Acitvitatea sa din Parlament reprezentând o îndeplinire a unei obligații față de un apropiat al acestuia, căruia i-a promis că îi va ține locul.

"Sunt aici deoarece un prieten mi-a cerut. A demisionat si a ramas un mandat de doi ani. I-am promis ca-l inlocuiesc pana in luna noiembrie. Nu ma regasesc in politica. Castig 1.000 de euro pe luna in Senat, dar le-am spus ca le dau 2.000 de euro doar ca sa ma lase in pace", a afirmat Ilie Nastase, în cadrul unei declarații acordate revistei  L'Equipe, ediția tipărită, notează Mariustucă.ro
Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel