Ileana Badiu, dezvăluiri fără perdea despre menopauză: „Dacă te consideri bătrână, o să și fii bătrână”

Data publicării:
Ileana Badiu, foto Instagram
Descriere foto: Ileana Badiu, foto Instagram

Ileana Badiu vorbește, fără perdea, despre cel mai temut dușman al doamnelor: Menopauza. 

Menopauza, acest „bau-bau” despre care femeile se sfiesc să vorbească, dar care, mai devreme sau mai târziu, ajunge în viețile tuturor femeile. Statisticile arată că, din păcate, premenopauza și menopauza au început să se instaleze tot mai devreme și că femei tot mai tinere ajung să fie afectate de aceste schimbări hormonale. 


Ileana Badiu, în vârstă de 48 de ani, a avut mereu grijă de sănătatea ei. Cu toate astea, menopauza a luat-o prin surprindere. Deși, în medie, pre menopauza se instalează undeva la 45 de ani, iar menopauza la câțiva ani distanță, vedeta s-a trezit, brusc, în mijlocul schimbărilor hormonale, la doar 43 de ani. 

Ileana Badiu a pierdut opt sarcini. Medicii nu-i mai dădeau nicio șansă să aibă un copil: Sasha a fost o minune

„Pentru că la mine a intrat foarte devreme menopauza, extrem de devreme și totalmente neașteptat, la 43-44 de ani, m-am analizat si am făcut toate demersurile pentru stopez și să mă acomodez cu acest cu dezechilibru hormonal pentru a cât mai ușor și să nu îl resimt a fi ireversibil, groaznic si traumatizant. M-am investigat si am observat carențe de vitamine. (…) De vitamine D, am reglat asta. Am avut carențe de vitamina E.

Am luat Omega si iau acum în cicluri de câte 3 luni, pauză… Ai nevoie când nu mai ai bariera de estrogen, colesterolul crește. Colagen iau, efectiv nu mă mai opresc.

Eu mănânc foarte sănătos, iar colagen. Beau multa apa. Mănânc conștient. Câteodată plec in vacanță si nu mai țin cont, dar in rest, sunt atentă', a spus Ileana Badiu în emisiunea online EGO Life.


Cum arată rutina de îngrijire a vedetei acum


„Rutina mea a devenit mult mai meticuloasă de când simt că trebuie să compensez declinul organismului. Eu iau suplimente și colagen. Iau colagen de pe la vreo 40 de ani. Inițial luam cure de 3 luni sau de șase, acum, la aproximativ 48 de ani, iau zilnic.

Am vorbit și cu medici, am testat pe pielea mea și am văzut ce mi se potrivește, am făcut niște teste.

Mă bucur că am vorbit despre menopauză, eu cred că ideea de menopauză are nevoie de un rebranding pentru că femeile ajuns să își pună ele însele o ștampilă atunci când intră la menopauză. (…)

Dacă psihicul tău te duce in direcția aia, tu vei și ajunge în direcția aia. Daca te consideri bătrână, o să și fii bătrână', a mai declarat Ileana Badiu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel