"Îl cunoaștem de trei săptămâni". Ce se întâmplă, acum, cu minorele din Vama Buzăului abuzate de "prietenul" familiei, după ce chiar mama i le-a încredințat

Data publicării:
Foto Unsplash
Descriere foto: Foto Unsplash

Cazul minorelor din Vama Buzăului, județul Brașov, ridică mai multe semne de întrebare, după ce chiar mama și-a lăsat cele două fiice să plece, la un grătar, cu un bărbat în vârstă de 42 de ani, arestat în trecut pentru viol. Ce spune DGASPC.

Două copile au fost, practic, încredinţate, în weekend, chiar de către mama lor unui bărbat de 42 de ani, arestat în trecut pentru viol, pentru a merge la un grătar. Ulterior, acesta nu ar mai fi răspuns la telefon, femeia alertând autoritățile. Apelul la 112 a venit abia după 12 ore de la "dispariția" fetițelor. 

DGASPC Braşov a oferit mai multe informaţii legate de situaţia celor două minore și a familiei, pentru DCNews.

Ce spune DGASPC Brașov
 

"Minorele au fost preluate de către DGASPC Brașov și se află, în continuare, într-un serviciu social al instituției, unde sunt incluse într-un program complex de psihoterapie. Totodată, specialiștii DGASPC Brașov, împreună cu reprezentanții Primăriei Vama Buzăului, efectuează o anchetă social complexă, ce vizează atât condițiile socio-materiale existente la domiciliul fetelor, cât și garanțiile morale pe care le pot oferi părinții. În funcție de rezultatul acestei anchete, se va decide care este cea mai bună variantă pentru cele două minore: menținerea acestora într-un serviciu social al DGASPC Brașov sau revenirea lor în familie", a transmis DGASPC Brașov pentru DCNews.

Bărbatul era înscris în registrul agresorilor sexuali


Reamintim că cele două fetițe, de 10 și 12 ani, au fost găsite, sâmbătă, de poliţişti pe raza judeţului Prahova, bărbatul recunoscând că le-a violat.

"În urma emiterii alertei 'răpire minori' la nivel naţional, în cadru IPJ Prahova au fost instituite filtre şi dispozitive rutiere pentru depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei. În jurul orei 17,00, o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti formată din ofiţeri de specialitate a oprit în trafic pe raza comunei Valea Călugărească, în satul Valea Nocovani, autoturismul dat în consemn. La volanul acestuia se afla bărbatul în vârstă de 42 de ani, împreună cu cele două minore. El a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru audieri. Cercetările sunt continuare de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Braşov", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Mihaela Florescu.

Acesta le-ar fi luat vineri seară pe cele două fetițe să le ducă la un "grătar", unde a pretins că ar fi fost prezenţi şi alţi copii. Totul cu acordul mamei.

 

Citește mai multe pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience