Ies la iveală noi detalii din ancheta privind cauza morții lui Petrică Mâțu Stoian: „Va dura cel puțin o lună”

Data actualizării: | Data publicării:
Petrică Mîțu Stoian, sursa facebook
Descriere foto: Petrică Mîțu Stoian, sursa facebook

Ancheta privind moartea artistului Petrică Mâțu Stoian continuă și apar noi detalii despre problemele cu care acesta s-a confruntat înainte de tragicul eveniment. 

Petrică Mâțu Stoian s-ar fi stins din viață din cauza unui șoc septic, după ce a făcut terapie în camera hiperbară, ca tratament pentru recuperarea post COVID-19.


Astăzi, Petrică Mâțu Stoian a fost condus pe ultimul drum de peste 2.000 de persoane, iar imaginile sunt greu de privit. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de preoţi la Biserica Mântuleasca din Craiova. Petrică Mâţu Stoian a fost înmormântat în Cimitirul Ungureni, unde îşi pregătise deja locul de veci.


Jurnalista Adina Anghelescu a oferit la Antena 3 detalii din ancheta morții lui Petrică Mâțu Stoian. Potrivit spuselor sale, abia peste o lună se va afla cauza care a dus la decesul regretatului artist. 


"Au fost trimise la Institutul Național de Medicină Legală probe prelevate la autopsia lui Petrică Mâțu Stoian pentru a se stabili dacă a existat un supradozaj de anticoagulant. Rezultatul va dura cel puțin o lună ca să-l aflăm. Atâta timp trebuie să stea într-o expunere de substanțe tot ceea ce s-a prelevat.


Medicii de la INML vor căuta răspunsul la întrebarea "De ce anume a fost generat stopul cardiac și lucrul acesta va fi elucidat în mare parte de expertiza toxicologică. La autopsie s-a văzut că esste vorba despre o rupere a unui vas alveolar, de aceea Petrică Mâțu Stoian a tușit cu sânge înainte să moară", a transmis Adina Anghelescu la postul TV. 


Potrivit sursei menționate mai sus, decesul lui Petrică Mâțu Stoian a survenit în urma unui stop cardio-respirator provocat de mai multe afecțiuni de care acesta suferea, precum stenoză și regurgitare mitrală severă reumatismală, obezitate de grad 1 și insuficiență cardiacă.


Starea de sănătate a regretatului artist a fost grav afectată după infecția cu COVID-19. Petrică Mâțu Stoian ar fi dezvoltat și bronhopneumonie. Totodată în primele rezultate ale necropsiei se amintește și despre un șoc septic și o supradozaj cu anticoagulant.

 

Citește și: Adriana Bahmuțeanu, ACUZAȚII fără precedent pentru medicul care l-ar fi tratat pe regretatul Petrică Mâțu Stoian



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel