Iei câinele în mașină și îl lași să scoată capul pe geam. Riscurile uriașe semnalate de Titi Aur

Data publicării:
foto Freepik
Descriere foto: foto Freepik

Titi Aur a vorbit despre românii care iau animalele de companie în mașină.

Titi Aur, expert în siguranță rutieră, a vorbit, la emisiunea De Ce Conducem, la DC News, despre românii care iau în mașină animalele de companie și nu le asigură ori le lasă să stea cu capul pe geamul autoturismului.

„Apropo de copiii care sunt ținuți în picioare în mașină, cum procedăm când avem câine în mașină, deoarece știm că plăcerea acestora e să stea cu capul pe geam?“, a întrebat jurnalistul Florin Răvdan.

„Copilul face otită, serios vorbesc, iar câinele lăsat cu capul pe geam e în aceeași situație, poate să facă otită. În România există acea lesă specială care la capătul celălalt are mecanism de băgat în centura din spate, ca să fie în siguranță. Câinele nu trebuie să vină peste tine, în față...fie că vrea să se joace, fie în caz de accident. Există acea lesă cu ham de piept și de gât. Este o lesă scurtă și o bagi în centura de siguranță din spate.

Animalul de companie poate să meargă cu tine, dar trebuie să fie educat să stea la locul lui pe bancheta din spate și să fie legat cu acea lesă specială.

 

Pe de altă parte, un animal de companie, chiar și în cazul unei frânări violente, nu mai vorbim de cazul unui impact, pleacă prin mașină și suferă și omul, dar și animalul. Animalul de companie este un membru al familiei, iar un membru al familiei, când e cu tine în mașină, trebuie să fie protejat. Că e copilul sau e cățelul, trebuie protejat la fel.

 

Citește continuarea pe DC News. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel