Iată de ce ar trebui să vă curățați capul de duș cu bicarbonat de sodiu. Nu te-ai fi gândit la asta

Data publicării:
Sursa foto: unplash, autor kevin Baquerizo
Descriere foto: Sursa foto: unplash, autor kevin Baquerizo

Bicarbonatul de sodiu este o minune naturală. Nu servește doar pentru a face să crească prăjiturile făcute în casă sau pentru a ține departe mirosurile nedorite din bucătărie, ci poate face și baia ta să fie strălucitor de curată. Curățarea capului de duș cu bicarbonat de sodiu este o idee excelentă și iată de ce.

Curățarea capului de duș

Îți cureți capul de duș în mod regulat? Dacă nu, acum este momentul să începeți. De multe ori există o mare cantitate de calcar pe capul de duș care, după un timp, poate duce la înfundarea acestuia. Jeturile de apă care ies din capul de duș pot deveni atunci mai puternice și chiar dureroase! Pe lângă asta, este un loc umed în baie, care este un loc de odihnă excelent pentru bacterii și mucegai. Este timpul pentru o curățare în profunzime!

De ce bicarbonat de sodiu?

Curățarea capului de duș cu bicarbonat de sodiu este cea mai bună soluție. Acest lucru se datorează calităților de bază ale bicarbonatului de sodiu. Datorită acestei proprietăți chimice, acesta descompune cu ușurință calcarul. Dacă doriți să faceți capul de duș complet imaculat, folosiți cel mai bun prieten al bicarbonatului de sodiu: oțetul. Oțetul, pe de altă parte, este foarte acid, ceea ce face ca combinația dintre cele două ingrediente să fie agentul de curățare perfect pentru a îndepărta depunerile și alte murdării.

Cum să începi?

Este timpul să începem! Există numeroase metode despre cum să-ți cureți capul de duș cu bicarbonat de sodiu și oțet. Mulți oameni au căști de duș care pot fi luate de pe perete și puse într-o găleată. Umpleți găleata cu 1/3 dintr-un pahar de bicarbonat de sodiu și un pahar de oțet. Amestecul va începe să facă bule, ceea ce este exact ceea ce avem nevoie pentru a curăța capul de duș. Asigurați-vă că capul de duș este complet scufundat în amestec.

Capul de duș este fixat pe perete sau pe tavan? Atunci puteți umple și o pungă de plastic cu același raport de bicarbonat de sodiu și oțet. Apoi puneți punga în jurul capului de duș, asigurându-vă că amestecul atinge bine capul de duș. Legați-o la locul ei folosind o bandă de cauciuc. Lăsați capul de duș în găleată peste noapte sau lăsați punga să stea în jurul capului de duș peste noapte. Clătiți cu apă caldă înainte de utilizare și treaba este gata, potrivit tips-and-tricks.co

Cum să cureți mucegaiul din baie în 2 pași simpli. Ai nevoie de doar două produse simple

Atunci când vă curățați baia, nimic nu este mai frustrant decât încercarea de a elimina mucegaiul. Cel greu este să cureți mucegaiul lipit de colțurile căzii de baie. Dar, din fericire, îndepărtarea murdăriei din colțurile băii este mai ușoară ca niciodată, datorită unui truc super simplu care te va scuti de investiții scumpe și timp pierdut.

Curățarea mucegaiului din baie cu hârtie igienică

Un clip viral de pe TikTok ne arată cât de ușor poate fi curățat mucegiul din baie.

Pentru acest truc, ai nevoie de o bucată de hârtie igienică și o soluție de curățare a băii care conține înălbitor. Pentru a face acest lucru, rupeți o fâșie de hârtie igienică suficient de lungă pentru a acoperi zona mucegăită. Răsucește hârtia igienică, apoi pune hârtia răsucită în colțurile căzii. În cele din urmă, îmbibați hârtia igienică în înălbitor sau într-o soluție de curățare a băii pe bază de înălbitor și lăsați-o să stea timp de cel puțin 12 ore (și deschideți o fereastră pentru aerisire!).

Când ați terminat, puneți-vă niște mănuși de curățare și îndepărtați hârtia igienică, ștergând zona pe parcurs. Orice tip de mucegai  ar trebui să iasă cu ușurință. Asta e tot! După cum puteți vedea în videoclip, acest mic truc funcționează mult mai bine decât să încercați să pulverizați și să frecați acele pete încăpățânate.

Citește continuarea AICI

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel