Iată de ce ar trebui să îți înlocuiești lama de ras la timp. Sfatul experților

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto:unsplash, autor Sander Sammy
Descriere foto: Sursa foto:unsplash, autor Sander Sammy

Bărbieritul, cei mai mulți dintre noi îl fac în mod regulat. Atât bărbații, cât și femeile pun mâna pe lama de ras într-o măsură mai mare sau mai mică, unii în fiecare zi, iar alții consideră că o dată pe săptămână este mai mult decât suficient. Iată de ce ar trebui să îți înlocuiești lama de ras la timp.

Cât de repede ar trebui să vă înlocuiți lama de ras? Potrivit experților, ar trebui să o faci după ce îl folosești de trei până la șapte ori.

Dacă folosești un aparat de ras cu o singură lamă, ar trebui să le schimbi și mai des. "Dacă observați că lama nu mai alunecă ușor pe piele și se simte tocită sau dacă vedeți rugină, atunci ar trebui să o înlocuiți imediat", spune dermatologul Debra Jaliman.

Motive

Acestea sunt lucrurile care se pot întâmpla dacă nu îți schimbi aparatul de ras la timp:

1. Mai multe șanse de infecții

Mai ales dacă ai pielea ușor de iritat sau sensibilă, un aparat de ras vechi este un mare neajuns. S-ar putea să nu poți vedea micile cicatrici de pe piele, dar ele chiar sunt acolo. Acest lucru permite infecțiilor să pătrundă mai ușor în organism.

2. Umflături pe picioare

Atunci când cobori pe picioare cu o lamă de ras tocată, crești șansele de a te infecta. Mai ales zona din jurul foliculilor de păr este afectată, crescând probabilitatea apariției umflăturilor. Acest lucru poate fi nu doar inestetic, ci și dureros. Dacă apoi treci din nou peste ea cu lama de ras tocită, poți provoca cicatrici urâte. Nu vă doriți asta!

3. Șanse mai mari de tăieturi

Ai putea spune că o lamă de ras super ascuțită, nouă, te poate face de fapt să te tai, dar un cuțit tocit este la fel de rău. Pentru că nu mai alunecă bine pe picioare, este mai probabil să apeși mai tare, ceea ce îți poate deschide pielea mai repede, potrivit tips-and-tricks.co

6 moduri de a-ți pregăti pielea pentru iarnă

Evitați dușurile și băile extrem de fierbinți

Să te bucuri de o baie cu apă fierbinte este o practică reconfortantă și populară în timpul lunilor geroase de iarnă. Cu toate acestea, această practică este în detrimentul sănătății pielii dumneavoastră. Ea distruge bariera lipidică naturală a pielii și usucă și mai mult pielea. O baie scurtă cu apă caldă poate fi la fel de liniștitoare, fără efectele negative ale apei calde. Un sfat util de care să țineți cont: aplicați un pic de ulei de corp înainte de baie, deoarece acesta ajută la reținerea umidității în piele, care altfel s-ar pierde din cauza apei fierbinți.

Nu săriți peste crema de protecție solară

Deși lunile de iarnă sunt întunecate și fără priveliștea soarelui arzător, asta nu înseamnă că trebuie să evitați crema de protecție solară. Razele UV dăunătoare ale soarelui sunt capabile să pătrundă printre nori în cele mai întunecate zile și reușesc cu ușurință să pătrundă prin pielea ta. O cremă de protecție solară naturală, cum ar fi o cremă de zmeură roșie, care conține suficiente proprietăți SPF și care are și rol de hidratant, vă poate ajuta să vă pregătiți pielea pentru iernile aspre.

Rămâneți hidratată

Menținerea hidratării este poate unul dintre cele mai bune sfaturi de îngrijire a pielii pentru orice anotimp sau condiție de mediu. Consumul unor cantități excesive de alcool, cafea, ceai sau băuturi zaharoase epuizează nutrienții vitali din organism. A rămâne hidratat în mod adecvat cu apă simplă este cel mai bun mod de a vă menține pielea sănătoasă. În plus, menținerea hidratării favorizează circulația sângelui în interiorul pielii, sporind capacitatea pielii de a se repara singură.

Citește contnuarea AICI

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel