6 moduri de a-ți pregăti pielea pentru iarnă. Iată ce trebuie să faci

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Tamara Bellis
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Tamara Bellis

Pe măsură ce ne apropiem de lunile de iarnă, trebuie să ne adaptăm și să ne modificăm rutina de îngrijire a pielii. Iată câteva modalități eficiente și eficace de a evita problemele de piele în această iarnă.

Evitați dușurile și băile extrem de fierbinți

Să te bucuri de o baie cu apă fierbinte este o practică reconfortantă și populară în timpul lunilor geroase de iarnă. Cu toate acestea, această practică este în detrimentul sănătății pielii dumneavoastră. Ea distruge bariera lipidică naturală a pielii și usucă și mai mult pielea. O baie scurtă cu apă caldă poate fi la fel de liniștitoare, fără efectele negative ale apei calde. Un sfat util de care să țineți cont: aplicați un pic de ulei de corp înainte de baie, deoarece acesta ajută la reținerea umidității în piele, care altfel s-ar pierde din cauza apei fierbinți.

Nu săriți peste crema de protecție solară

Deși lunile de iarnă sunt întunecate și fără priveliștea soarelui arzător, asta nu înseamnă că trebuie să evitați crema de protecție solară. Razele UV dăunătoare ale soarelui sunt capabile să pătrundă printre nori în cele mai întunecate zile și reușesc cu ușurință să pătrundă prin pielea ta. O cremă de protecție solară naturală, cum ar fi o cremă de zmeură roșie, care conține suficiente proprietăți SPF și care are și rol de hidratant, vă poate ajuta să vă pregătiți pielea pentru iernile aspre.

Rămâneți hidratată

Menținerea hidratării este poate unul dintre cele mai bune sfaturi de îngrijire a pielii pentru orice anotimp sau condiție de mediu. Consumul unor cantități excesive de alcool, cafea, ceai sau băuturi zaharoase epuizează nutrienții vitali din organism. A rămâne hidratat în mod adecvat cu apă simplă este cel mai bun mod de a vă menține pielea sănătoasă. În plus, menținerea hidratării favorizează circulația sângelui în interiorul pielii, sporind capacitatea pielii de a se repara singură.

Hidratați-vă pielea

Iernile sunt uscate și dăunătoare pentru piele. Hidratarea suficientă a pielii dumneavoastră poate ajuta la prevenirea uscăciunii cronice și a deteriorării pielii; un eveniment comun în timpul lunilor de iarnă. În funcție de tipul tău de piele, asigură-te că alegi o cremă hidratantă care lucrează cu pielea ta, nu împotriva ei. Uleiul din semințe de cânepă este un ingredient popular de căutat în crema hidratantă datorită proprietăților sale de hidratare și de blocare a umidității. Ceea ce îl face popular este faptul că funcționează la fel de bine pe toate tipurile de piele.

Folosiți o dietă echilibrată

O dietă sănătoasă este unul dintre cele mai subestimate aspecte ale unei rutine eficiente de îngrijire a pielii. Fructele și legumele ajută la furnizarea de substanțe nutritive primordiale în organism și se asigură că pielea ta arată tânără și radiantă.

Exercițiile fizice sunt vitale

Exercițiile fizice sunt imperative pentru a vă pregăti pielea pentru lunile aspre de iarnă, deoarece îmbunătățesc circulația sângelui în interiorul pielii. Acest lucru îmbunătățește inevitabil oxigenarea sângelui, iar sângele oxigenat corespunzător îmbunătățește aspectul și sănătatea pielii, deoarece întărește celulele pielii cu nutrienți esențiali. Reluarea unor activități precum yoga, alergarea sau orice sport solicitant din punct de vedere fizic, poate contribui în mare măsură la o rutină eficientă de îngrijire a pielii pe timp de iarnă, potrivit timesofindia.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel