Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci două banane în fiecare zi. Nu te-ai fi gândit la asta

Data publicării:
Sursa foto:unsplash, autor Anastasia Eremina
Descriere foto: Sursa foto:unsplash, autor Anastasia Eremina

Bananele sunt fructe pe placul multora dintre noi. Sunt dulci, abundă în minerale și vitamine și ne conferă energie. Iată ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci două banane în fiecare zi.

Zahăr

Desigur, o banană este bogată în zahăr și unii (de exemplu, diabeticii) trebuie să fie atenți când o mănâncă. Dacă faceți exerciții fizice și mâncați în principal alimente sănătoase, atunci vă puteți aștepta să se întâmple următoarele dacă începeți să mâncați două banane pe zi

Aveți mai multă energie

Carbohidrații din banane vă vor da mai multă energie, deoarece energia este absorbită lent în timp. În schimb, gustările îndulcite cu zahăr granulat vă vor oferi o explozie inițială de energie, dar care dispare rapid.

Mușchii dvs. nu vor avea crampe la fel de des

V-ați trezit vreodată în mijlocul nopții cu crampe musculare? Poți încerca să împiedici acest lucru să se întâmple mâncând banane. Acestea conțin niveluri ridicate de potasiu, ceea ce asigură că mușchii tăi nu se vor contracta la fel de repede, potrivit tips-and-tricks.co

Vei suferi mai puțin de arsuri la stomac

Suferi des de arsuri la stomac? Atunci banana este cel mai bun prieten al tău. Atunci când este consumată la debutul arsurilor la stomac, o banană va oferi o ușurare imediată prin neutralizarea acidului din stomac.

Acesta contracarează anemia

Aveți o deficiență de fier? Poți remedia acest lucru consumând banane. Bananele sunt bogate în fier și favorizează creșterea numărului de celule roșii din sânge.

Rețetă

Înțelegi acum beneficiile consumului de banane, dar ți se pare că gustarea lor nu este foarte gustoasă? Din fericire, există modalități de a încorpora bananele într-o rețetă. Unele, bineînțeles, sunt puțin mai complicate decât altele. Îți place cum sună un mic dejun simplu și gustos? Încercați să faceți clătite cu banane.

Ingrediente:
2 ouă
1 banană
1 linguriță de scorțișoară

Mod de preparare:
Mai întâi, zdrobiți banana într-un bol. Apoi adăugați oul și amestecați cu un tel până când ambele ingrediente sunt amestecate.
Adăugați scorțișoara și amestecați din nou.
Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu. Apoi, puneți jumătate din aluat în tigaie și gătiți până când partea de sus este uscată. Întoarceți clătita și gătiți-o încă 1 minut. Apoi faceți același lucru pentru restul aluatului.
Savurați!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel