Ianna Novac, fosta membră a trupei ASIA, despre noul stil pe care îl abordează în muzică: POP- OPERĂ

Data publicării:
Ianna și Jessie, captură video Gold FM/ Facebook
Descriere foto: Ianna și Jessie, captură video Gold FM/ Facebook

În ediția de luni a emisiunii ”Golden Hour” moderată de Jessie, a fost invitată Ianna Novac, fosta membră a trupei ASIA, în prezent soprană de pop-operă.

De mic copil, Ianna Novac a arătat că are înclinații artistice. De la vârsta de cinci ani a început studiul pianului, iar de la vârsta de 13 ani a început să studieze canto clasic.

 

”M-am născut cu această pasiune pentru muzică. Nu am moștenit absolut de la nimeni acest talent, deoarece niciunul dintre părinți nu a cochetat cu muzica. Ei au vazut pe parcul anilor această deschidere și pasiune a mea pentru muzică și m-au trimis la un școală de muzică. Apoi am câștigat o bursă prezidențială și am venit în România, unde am ajuns să studiez la Liceul de Artă ”Dinu Lipatti” și aici am luat pentru prima dată legătură cu cântul clasic”, a declarat Ianna la Golden Hour, de la Gold FM. 

 

Cum a ajuns să cânte în trupa ASIA

Ianna a fost membră a trupei ASIA, iar în cadrul emisiunii Golden Hour a povestit cum a fost această experiență pentru ea.

”În ASIA aș putea spune că am nimerit întâmplător, dar de fapt nu am intrat întâmplător. Înainte să intru în ASIA am participat la un festival în Amara, unde în juriu era Adrian Ordean, și unde eu am primit premiul întâi. După un an, doi, am aflat de la colega de bancă faptul că domnul Ordean caută o voce pentru trupa ASIA și dă un casting. (…) A fost uimitor când am intrat în trupa ASIA, pentru că peste noapte viața mea s-a schimbat. Astăzi am intrat în trupa ASIA, am fost într-o emisiune celebră de la Pro tv și după, pe fiecare post al acelui trust apărea știrea cu mine că am intrat în trupă. (…) M-am bucurat de experiența senzațională pe care am avut-o aproape trei ani de zile cât am fost în trupa ASIA”, a povestit artista în emisiunea moderată de Jessie.

În timpul cât a fost studentă, Ianna Novac a avut o pasiune atât pentru muzica pop, cât și pentru muzica clasică. Din această pasiune a ieșit apoi dorința de a combina cele doua genuri. ”Eu mereu spun ca sunt cele două mari iubiri ale mele. Îmi place la fel de mult muzica pop cât îmi place muzica clasică. Din totdeauna mi-am dorit să abordez acest gen de muzică pop-opera, care acum 12 ani nu era deloc popular în România. A trebuit să muncesc foarte mult să impun acest gen de muzică pe piață.”

Pop opera este o îmbinare între muzica clasică și muzica pop. Această îmbinare poate veni printr-un cânt clasic și o orchestrație modernă sau invers, o orchestrație clasică ce are fragmente pop. Este un gen muzical greu de redat vocal, deoarece trebuie să ai tehnica necesară de a îmbina cele două stiluri.

Primul album de pop-opera al Iannei Novac, intitulat ”Open your eyes” s-a epuizat la doar câteva săptămâni de la lansare. După acest succes, a urmat o altă colaborare alături de Francesco Napoli, cu care a lansat “Comme ho fato”. În viitor, artista speră să colaboreze cu artiști de renume, precum Andrea Bocelli sau Mario Frangoulis.

În 2011, Ianna Novac a participat alături de trupa Distinto la competiția Eurovision. Ceva ce puțină lume știe este faptul că Ianna este căsătorită cu unul dintre membrii trupei, mai exact tenorul Octavian Dobrotă. Cei doi au împreună doi copii, o fetiță și un băiețel.

Pe 20 și 22 Decembrie, Ianna pregătește două concerte de Crăciun alături de orchestra Filarmonicii Râmnicu Vâlcea. De asemenea, de Crăciun o să aibă un concert în Covasna, de Revelion o să aibă câteva spectacole și pe 1 Ianuarie o să fie iar pe scenă. Artista o să aibă și câteva evenimente private, pe care o să le anunțe pe paginile de socializare. De curând, Ianna Novac a lansat o nouă piesă, intitulată ”Uletai (Prince Igor)”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel