Hreanul, aliatul tău în acest sezon. Ce se întâmplă dacă îl consumi dimineața

Data publicării:

Hreanul este o plantă viguroasă și picantă care, deși este evitată de foarte multe persoane, reprezintă o veritabilă sursă de sănătate.

Hreanul este o legumă rădăcină cunoscută pentru gustul și mirosul său înțepător. A fost folosit în întreaga lume de mii de ani, de obicei ca condiment, dar și în scopuri medicinale.

Această rădăcină conține mai mulți compuși care pot oferi beneficii pentru sănătate

Glucozinolații și izotiocianații din această legumă rădăcină pot proteja împotriva cancerului prin inhibarea creșterii celulelor canceroase, potrivit unor studii. 

Studiile cu eprubete sugerează că, compușii de hrean pot preveni creșterea cancerului de colon, plămân și stomac.

Are proprietăți antibacteriene- Isotiocianatul de alil, uleiul eliberat la tăierea rădăcinii de hrean, poate avea proprietăți antibacteriene puternice. Studiile sugerează că ar putea combate o serie de bacterii periculoase, inclusiv E. coli, H. pylori și Salmonella. Un alt studiu  a constatat că acești izotiocianați au împiedicat dezvoltarea a patru tipuri de ciuperci care pot duce la infecții cronice ale unghiilor.


Poate îmbunătăți sănătatea respiratorie - Se știe că consumul de hrean provoacă senzație de arsură la nivelul sinusurilor, nasului și gâtului. Din acest motiv, este adesea folosit pentru a ameliora răcelile și problemele de respirație, potrivit unui studiu.


Hreanul are un rol important în fiziologia sistemului nervos, de a induce o stare de bine, de satisfactie, de plăcere și relaxare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel