‘House of Hammer’, documentarul despre adevărata viață a lui Armie Hammer. Fostele iubite spun totul despre apucăturile ciudate ale actorului

Data actualizării: | Data publicării:
Armie Hammer, captură video YouTube
Descriere foto: Armie Hammer, captură video YouTube

Realizatorii filmului "House of Hammer" vor ca spectatorii să înțeleagă "semnele de avertizare" ale relațiilor toxice în documentarul lui Armie Hammer

La începutul anului 2021, lumea lui Armie Hammer a început să se destrame. Actorul cu o viață aparent perfectă anunțase de curând divorțul de soția sa, cu care era căsătorit de 10 ani  și cu care are doi copii mici - iar apoi postările explozive pe rețelele de socializare cu privire la înclinațiile sexuale ale lui Hammer s-au transformat într-o adevărată furtună mediatică. Hammer a fost rapid scos din mai multe proiecte și agenția sa, WME. Textele neverificate pe care Hammer le-ar fi trimis îl înfățișau pe acesta spunându-le femeilor că vrea să le muște și să le lege. "Sunt 100% canibal", scria într-unul dintre presupusele SMS-uri trimise de Hammer. "Vreau să te mănânc".

Pe măsură ce povestea a progresat, numeroase femei au susținut că Hammer era abuziv, controlant și coercitiv. Una dintre femei l-a acuzat de viol. Actorul a fost numit principalul suspect într-o anchetă de agresiune sexuală în curs de desfășurare de către poliția din Los Angeles.

 

"Cred că a folosit BDSM ca o perdea de fum pentru a răni femeile și pentru a le provoca durere, ceea ce este partea cea mai înfricoșătoare", a declarat una dintre fostele partenere sexuale ale lui Hammer, Paige Lorenze, într-un interviu anterior. Ea a mai afirmat că actorul i-a scrijelit un "A" pe piele cu un cuțit. Ea, împreună cu celelalte femei care îl acuză pe Hammer, consideră că actorul nu este pervers, ci abuziv, potrivit Variety.

Hammer a negat toate acuzațiile care i se aduc. Avocatul său a declarat că fiecare întâlnire sexuală a fost "consimțită, discutată și convenită în prealabil și cu participare reciprocă".


Dar acum, o nouă serie de documentare readuce acuzațiile lui Hammer în lumina reflectoarelor


 "House of Hammer", de la Discovery+, pune camera de filmat pe femeile acuzatoare ale lui Hammer, care acum ies în față pentru a împărtăși abuzurile pe care susțin că le-au îndurat.

Doi dintre subiecții principali ai serialului sunt Julia Morrison, care a comunicat virtual cu Hammer pe rețelele de socializare, și Courtney Vucekovich, una dintre fostele iubite ale lui Hammer, care spune că actorul a convins-o să se implice în activități sexuale BDSM, dar s-a simțit inconfortabil. 

"Mi-ar plăcea să pot să fac un tablou al semnalelor de alarmă pe care le-am văzut și a ceea ce s-a întâmplat pentru ca eu să ajung în starea de spirit în care am fost aproape complet controlată de cineva", spune Vucekovich în serial. "Îmi pierdusem întregul simț al sinelui. Ești al lui, complet".

 

Vucekovich spune că Hammer a "bombardat-o" cu dragoste, comunicare constantă, afecțiune și timp de calitate. "Când eram împreună, mă simțeam bine, dar când eram despărțiți, aveam ca un gol în stomac", explică Vucekovich în fața camerei. În serial, ea arată o imagine a unui semn de mușcătură despre care susține că este de la Hammer. Ea spune că acesta i-ar fi lăsat urme de mâini pe corp, că i-a urmărit locația pe telefon și că o dată a dus-o la un magazin de aprovizionare pentru a cumpăra frânghie.

La un moment dat, Vucekovich aduce în discuție un incident pe care este prea emoționată pentru a-l împărtăși pe ecran: "A fost un lucru care mi s-a întâmplat. Nici nu-mi place să mă gândesc la asta", spune ea. "Cred că este ceva despre care vorbești înainte de a fi făcut, iar noi nu am vorbit despre asta. A fost ceva ce nu mi s-a făcut niciodată și este ceva foarte degradant, foarte denigrator." Plină de lacrimi în timp ce se uită în fața camerei, se oprește în timp ce spune: "Nu vreau să pun asta acolo."

 

Vucekovich este una dintre femeile care au fost contactate de Hammer pe Instagram, cu care a început o comunicare constantă, înainte de a se întâlni în cele din urmă în persoană și de a începe o relație sexuală. Toate femeile care au vorbit împotriva lui Hammer în ultimii un an și jumătate au exprimat un model similar de comunicare, control și constrângere.

Însă multe dintre celelalte foste iubite ale lui Hammer care l-au acuzat public, inclusiv Lorenze, nu apar în "House of Hammer".

Vucekovici nu este surprinsă că scandalul Hammer a explodat într-un forum public. În 2021, când a început să vadă că mesajele au apărut pe rețelele de socializare, ea a crezut că totul este adevărat, având în vedere cât de nesăbuit era el să trimită mesaje text femeilor în calitate de actor celebru. "Știam că va apărea ceva despre el în viitor, pentru că știu cât de neatent este", spune Vucekovich. "Știu cum trimite mesaje și lasă urme ale acestei nebunii peste tot".

Talos Films, compania de producție din spatele filmului "House of Hammer", a vrut să meargă dincolo de reportajele de prima pagină care îl catalogaseră pe actor drept canibal și a sperat să dea o voce femeilor. Regizorii Elli Hakami și Julian P. Hobbs au declarat pentru Variety că speră ca serialul să contribuie la educarea telespectatorilor cu privire la definiția consimțământului.

"Cred că scopul serialului este de a informa persoanele cu privire la semnele de avertizare", spune Hakami.

"Cu fiecare proiect pe care îl facem, sperăm să surprindem acel moment zeitgeist, dar cu acesta, în special, cred că avem ocazia să contribuim în mod semnificativ la aceste conversații culturale despre relațiile toxice, abuzul instituțional de putere și privilegii și complexitatea din jurul semnificației consimțământului", spune Jason Sarlanis, președinte al conținutului de crimă și investigație pentru conținut liniar și streaming la Warner Bros. Discovery. "Acesta este unul dintre marile lucruri pe care sperăm că le face acest documentar pentru a aduce această conversație în prim-plan."

 


Realizatorii filmului spun că femeile care au venit la fața locului l-au descris pe Hammer ca având o personalitate publică de "Făt-Frumos", dar el era de fapt un "personaj mult mai întunecat".

"Aproape ca un personaj pe care l-ar fi interpretat în film, doar că acum, nu mai este un film. Li se întâmplă cu adevărat. Și se întâmplă în privat", spune Hobbs. "Aceasta este narațiunea a ceea ce s-a întâmplat în acele spații private, în aceste întâlniri". Regizorul continuă: "Nu suntem aici pentru a emite o judecată legală - mai degrabă, credem că acest lucru ar trebui să fie jucat în fața publicului și cred că publicul va lua o decizie dacă acest tip de comportament este acceptabil sub orice formă."

Hakami spune că a identificat un tipar în rândul femeilor pe care le-au intervievat

 "Multe dintre femei au spus: "Aveam urme de mâini și urme de mușcături și vânătăi pe mine, iar eu interpretam asta ca fiind dragoste și că era în regulă"." Regizoarea continuă: "În mod clar, ele erau rănite. Și era clar că se aflau într-un scenariu care ceea ce nu era confortabil pentru ele și le-a lăsat cicatrici".

Realizatorii spun că l-au rugat pe Hammer să stea pentru un interviu în fața camerei, dar acesta a refuzat să participe.

Ce a declarat Armie Hammer despre toate aceste acuzații

Variety a luat legătura cu avocatul lui Hammer, care a refuzat să comenteze "House of Hammer". Însă, în declarații anterioare, actorul a negat toate acuzațiile prin intermediul avocatului său și a susținut că toate interacțiunile cu partenerii sexuali au fost consimțite.

"Cred că dacă te uiți la "House of Hammer", ar fi extrem de nesustenabil să iei această linie", spune Hobbs despre actorul care își susține nevinovăția. "Eu aș numi asta "blamarea victimei" de modă veche.


Armie Hammer vine dintr-o familie de milionari

În afară de examinarea acuzațiilor aduse actorului, echipa de producție a vrut, de asemenea, să cerceteze dinastia întortocheată a familiei Hammer, pe care o descriu ca fiind asemănătoare cu "succesiunea" din viața reală.

Starul din "Call Me By Your Name" și "The Social Network" este strănepotul magnatului petrolist Armand Hammer. El nu este singurul membru încărcat de controverse al familiei sale notabile. În 1920, stră-străbunicul actorului, Julius Hammer, a fost condamnat pentru omor prin imprudență de gradul întâi, după ce un juriu l-a găsit vinovat de moartea soției unui diplomat rus căruia îi făcuse avort. În 1955, Julian Hammer, fiul lui Armand Hammer, a ucis un bărbat în interiorul casei sale din Los Angeles din cauza unei datorii la jocurile de noroc, dar a invocat autoapărare și acuzațiile au fost respinse.

Serialul în trei părți, care va fi difuzat vineri, a fost realizat în parteneriat cu mătușa lui Armie Hammer, Casey Hammer, consultant pentru serial, care a publicat o carte în 2015, intitulată "Surviving My Birthright", în care a susținut că tatăl ei, Julian, a abuzat-o sexual când era copil.

"Când au ieșit la iveală toate astea despre Armie, nu am fost șocată", spune Casey Hammer în serial. "Comportamentul lui, este adânc înrădăcinat".

Ea adaugă: "Ceea ce trăiește Armie provine, sunt convinsă, poate chiar de mai demult decât bunicul meu. Pur și simplu nu te trezești și devii acest controlor întunecat, abuzator. Trebuie să existe o sămânță care este plantată."

 


Prin prezentarea dramei familiei Hammer, realizatorii urmăresc să traseze o linie punctată între presupusul comportament al actorului și cel al celor dinaintea lui. Hobbs, unul dintre regizorii documentarului, spune: "A fost acea dimensiune de a da substanță dincolo de povestea imediată a lui Armie Hammer și de a privi cu adevărat cinci generații din dinastia Hammer. Am vrut să o punem într-un context mai larg al modului în care această dinamică de familie s-a desfășurat de-a lungul generațiilor."


"A existat un astfel de tipar", spune Hakami despre modul în care bărbații din familia Hammer au tratat femeile. "S-a întâmplat iar și iar și iar. A fost cu adevărat șocant pentru mine cât de mult părea un fel de formulă."

În ultimii ani, mișcarea #MeToo a dat putere femeilor să iasă în față și să vorbească împotriva abuzurilor

 Cu toate acestea, totuși, să te confrunți cu persoane puternice este descurajant, multe supraviețuitoare temându-se de repercusiuni profesionale sau de represalii.

Realizatorii filmului susțin că membrii familiei Hammer au încercat să oprească producția de mai multe ori, dar nu intră în detalii. Ei spun că au contactat toate figurile cheie, fie pentru a solicita un interviu, fie pentru a-i informa despre proiect, potrivit Variety. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel